Sarjli matkap pilini degistirme

Elimde pilleri eskimis black decker marka matkap var bunun pilleri degistirip yerine lityum piller taktim lakin matkabi biraz zorlayinca birden kendini birakiyo cok yavas donuyor 10 saniye sonra tekrar basta oldugu gibi guclu oluyor ama zorlayinca yine yavasliyor bunun onlenmesi icin ne yapmaliyim pillerimin amperimi yetmiyor

lityum pillerin akımı nedir ve kaç C. 4c,6c,10c hangisi.

4x1.5=6 amper
piller seri bağlıysa en çok 6 amper verir.
eğer 6 amper yetmiyorsa yavaşlaması normal.
Eğer pillerde aşırı akım koruması varsa yine yavaşlaması normal.

4x1.5=6 amper
piller seri bağlıysa en çok 6 amper verir.
eğer 6 amper yetmiyorsa yavaşlaması normal.
Eğer pillerde aşırı akım koruması varsa yine yavaşlaması normal.
Tesekkur ederim cevap icin matkap basta 6 amper ile basliyor cekmeye sonra bosa doner iken 2 amper cekiyor zorlarken 6amperi gectigi icin mi birden duruyor sonra piller kendine gelince tekrar duzgun calisiyor demi peki bunun cozumu paralel baglayarak amperi arttirmak olabilirmi

Pilleri daha yüksek amperli ve 4c yerine 10c pil ile değiştirebilirsiniz veya dediğiniz gibi paralel bağlayabilirsiniz.

Elektronik sigara pillerinden takarsanız verim alırsınız. Normal pillerden bir tane daha paralel bağlasanızda yetmez zorlayınca yine durur. Yanlız şarz sorunlarını çözebilecekseniz yapın bende öyle kullanıyorum ama bildiğim için sorunları çözebiliyorum.

Cevaplar icin tesekkurler deneyecegim sonucu yazarim

Amperi arttirmak icin 4seri pil bagladim 16 volt ediyor 6 tanede paralel bagladim bunlari tanesi yaklasik 10-15 amper verebiliyor ama yinede ayni sonuc oldu acaba matkabin icinin resmini attim tetikte veya ordaki (40N03GP) entegreden dolayi olabilirmi (tetigin ustunde 12 volt 8amper yaziyor)

Ekli dosyalar

• 1541444952052433652238.jpg
    1541444952052433652238.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 11
  • 15414450036071346898664.jpg
    15414450036071346898664.jpg
    137 KB · Görüntüleme: 11
Motor, tetik kontrol devresi ve pillerin üçü birbirine uyumludır ve belirli bir gücün ortalama değerinde çalışır. Şarjlı matkapşarın neredeyse hepsinde aşırı akım koruması vardır. Bu tüm komponentlerin ve kullanıcının güvenliğini sağlar. Benim kullandığım panasonic marka şarjlı matkabımda 3 farklı noktada ısı ve bir tanede akım koruması var. Korumanın amacı üst limiti belirleyip büyük arızaların veya hasarların engellenmesi. Sen istersen yinede bu koruma elemanını iptal edebilirsin. Ama çok geçmeden ya motoru yanar yada diğer elemenlar zarar görür.

Yeni nesil lityum piller max 4.2v gerilim barındırır. 4 adet pili seri bağlayarak ilk çalıştırmada motora zaten yüksek bir gerilim uygulamış olursun. Lityum pilleri ortalama 3.7v olarak değerlendir ve 4 yerine 3 pili seri kullan. Şunuda belirteyim lityum piller ısıdan hoşlanmaz. Matkabın gücünü artırayım derken matkabından olabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Kullanıcılar
452,659
Son üye
ertkn

Yeni konular

Geri