Sayıcı ve encoder

baggio

Üye
Arkadaşlar elimde Bir tane Autonics E50S encoder var.Beslemesini 24 V verdim.Out A-B-Z çıkışları var.bu çıkışlardan hangisini ve ya hangilerini kullanacağım.Motoruma ileri geri hareket yaptırtacağım.
--
ayrıca sayıcı olarak da autonics ct6s kullanacağım. 2 sini nasıl haberleştireceğim.Countera 30 cm yazdığımda encoder 30 cm malzeme sürebilmeli.Delta plc kullanacağım.Yardımlarınızı bekliyorum.Akıl verin..

a b den önce sinyal veriyorsa bir yöne b a dan önce sinyal veriyorsa diğer yöne dönüş var demektir. z sinyali de orjin palsidir.

ct6s sayıcısını niye alacağını anlamadım.plc içinde sayıcı var zaten.encoderin z ucunu genellikle sıfır noktasını bulmak için kullanırlar.
a ve b uçlarını plc nin x0 ve x1 uçlarına bağlıyorsun.plc pogramından da yalnış hatırlamıyorsam c256 counter i kullanıyorsun

üstad ct6s sayıcısını sayma için kullanacağım.Bir tane endüktif sensörüm var. bunun önünden malzeme her bir geçince sayıcı 1 artacak..Ayrıca makinayı otomatik moda alırsam sayıcıya 5 yazdığımda 5 tane ürün end. sensörden geçince konveyör motoru durduracak..

Bunu nasıl yapacağımı anlayamadım..Bir tane örnek proje inceledim..Orda da sayıcıyı plc nin çıkışına bağlamış.Ama sayıcıya 5 yazıp komut gönderdiğinde bu komutu plc ye nasıl aktarıyor anlayamadım.yada endüktif sensörden 5 tane malzeme geçince eşit olduğunu anlayıp nasıl durduruyo motoru..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…