Gecince fotograf atayim hocam, kablo kesitleri gayet iyi ancak daire ici dagitim panosundaki sigortalarin tamami c tipiTüm tesisat ile ilğili fotoları görsek daha iyi olurdu !!! .
1- Mühür kırma durumu yok ise elektrikçi yapabilir fakat mühür açma durumu var ise dağıtım şirketi yapması gerekmektedir. Keza mühür kırılırsa tespit durumunda kaçak kullanıma tabii tutulursunuz.Mustakil koy evinde direkten gelen kablo ilk başta kaçak akım rölesine ondan sonra sayaca girip Sigorta kutusundan tüm eve dağılıyor ve sayaç girişi kacak akim koruma rolesi test ile acma yapmiyor!
Soru: Sayaç girisindeki roleyi degistirmesi gereken bir elektrikci midir yoksa hem sayac oncesi hem aktif hat oldugu icin dagitim sirketi midir ?
a) dagitim sirketi ise sigortayi biz mi temin ediyoruz ?
Soru2: dusuncem once notr kesmeli otomata ardindan kacak akim rolesine girip sayaca gitmeli dogru bir fikir mi ?
a) otomat kisa devre kesme akimi (ka) kaç olmali ?
Mustakil koy evinde direkten gelen kablo ilk başta kaçak akım rölesine ondan sonra sayaca girip Sigorta kutusundan tüm eve dağılıyor ve sayaç girişi kacak akim koruma rolesi test ile acma yapmiyor!
Soru: Sayaç girisindeki roleyi degistirmesi gereken bir elektrikci midir yoksa hem sayac oncesi hem aktif hat oldugu icin dagitim sirketi midir ?
a) dagitim sirketi ise sigortayi biz mi temin ediyoruz ?
Soru2: dusuncem once notr kesmeli otomata ardindan kacak akim rolesine girip sayaca gitmeli dogru bir fikir mi ?
a) otomat kisa devre kesme akimi (ka) kaç olmali ?
Muhur kirma durumu olmayacak ancak Sigorta degisimi sirasinda direkten geldigi icin hat aktif durumda olacak.1- Mühür kırma durumu yok ise elektrikçi yapabilir fakat mühür açma durumu var ise dağıtım şirketi yapması gerekmektedir. Keza mühür kırılırsa tespit durumunda kaçak kullanıma tabii tutulursunuz.
2- Sayaç girişlerindeki kısa devre akımı minyatür devre kesicilerdr 10kA olmalıdır. Daire tevzi panosunda bu değer 6kA olmalıdır. Priz ve aydınlatma minyatür devre kesici kısa devre kesme kapasitesi 3kA olmalıdır.
Muhur kirma durumu olmayacak ancak Sigorta degisimi sirasinda direkten geldigi icin hat aktif durumda olacak.
Sayaç panosu fotosu ( kar + siğorta görünür ) olsaydı daha iyi değerlendirilmesi ( yorum )
Fotoda sayaç bilğilerinin kapatılması . ( altta foto gibi ) mühür , kişisel bilğiler .
Bu yer mühürlü olması gerekir .
Mühür daha önce bozulmuş sonra mühürlenmemiş . ( Kaçak akım rölesi + siğorta ve sayaç )
veya
Kapak yok veya diğer bir durum .
Dağıtım şirketi elemanler mühürleme yapmıştır sadece sayaç bağlantıları mühürlemiştir .
Yanlış bir mühürleme uygulamasıdır ( kaçak alınabilecek durumdadır )
Kaçak akım rölesi + siğorta ve sayaç içinde hepsi mühürlü olması gerekir .
Sorun yoksa iş güvenlik tedbirleri alınıp değiştirilme yolu .
Ekli dosyayı görüntüle 98259
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?