BursaBülbülü
Profesyonel Üye
30A akım taşıma kapasitesi olan kabloya 63A minyatür devre kesici takılması ilerleyen zamanlarda kablonun eriyerek yanmasıma yol açacaktır. Bu sebepten dolayı tesisatın yenilenmesi gerekmektedir ki 63A sigorta herhalde sizin bulunduğunuz tüm dairelerin beslenmesi için panonuzun içine yerleştirilmişPano durumu bu sekilde, daire ici dagitim panosunun kapagini köy dışına gittigim icin suan sokemiyorum. Goruldugu uzere direkten gelen kablo ilk olarak 40a 30ma kakr a giriyor ve ardindan dagiliyor, cogu yerlerde renk kodlarina dikkat edilmemis, topraklama hattıda fotograflarda goruluyor. Butun sigortalarin c tipi olmasi ayri bir muamma priz hattina bagli sigortanin 63a olmasi ayri konu. Kakr role test tusu ile ortalama 10 kere basimda 2-3 kere acma yapiyor.
Giriste 40a olmasina ragmen priz hattina 63a baglamanin zaten hicbir mantigi yok, ayni yerdeki sigorta arizalaninca elektrikci buyuk ihtimalle var mi var (?) kafasiyla takmistir elektrikcilere uydu anten kablosu sordum ustunde kocaman ccs yazan kabloya adam tam bakir diyor, sayac girisine ne takiyorsunuz dedim ne bulursak onu koyuyoruz diyor, köy yeri malum...30A akım taşıma kapasitesi olan kabloya 63A minyatür devre kesici takılması ilerleyen zamanlarda kablonun eriyerek yanmasıma yol açacaktır. Bu sebepten dolayı tesisatın yenilenmesi gerekmektedir ki 63A sigorta herhalde sizin bulunduğunuz tüm dairelerin beslenmesi için panonuzun içine yerleştirilmiş
Sayac panosuna dair fotograflari paylastim hocam yorumunuzu bekliyorum.Sayaç panosu fotosu ( kar + siğorta görünür ) olsaydı daha iyi değerlendirilmesi ( yorum )
Fotoda sayaç bilğilerinin kapatılması . ( altta foto gibi ) mühür , kişisel bilğiler .
Bu yer mühürlü olması gerekir .
Mühür daha önce bozulmuş sonra mühürlenmemiş . ( Kaçak akım rölesi + siğorta ve sayaç )
veya
Kapak yok veya diğer bir durum .
Dağıtım şirketi elemanler mühürleme yapmıştır sadece sayaç bağlantıları mühürlemiştir .
Yanlış bir mühürleme uygulamasıdır ( kaçak alınabilecek durumdadır )
Kaçak akım rölesi + siğorta ve sayaç içinde hepsi mühürlü olması gerekir .
Sorun yoksa iş güvenlik tedbirleri alınıp değiştirilme yolu .
Ekli dosyayı görüntüle 98259
Sayac muhurlemenin disinda bahsettiginiz kapagi baska yerdede hic gormedim hocam o nedir ? Ne yazikki koy standartlari uzerinde bir tesisat oldugunu soyleyebilirim kimi yerde 1-2 sigortayi tum eve dagitanlar mevcutturSayaç panosu ve siğorta kutusu tamamı ile elden geçmesi gerekir .
Tümü değişecek
Sİğorta kutusu yeni + siğortalar vs gibi . ve 30mA daire içine
Dediğim gibi sadece sayacı mühürlemişler .
Kapak kaybolmuş herhalde .
Bu yere zaman verip kapak temini veya yeni pano yoksa enerjiniz kesilecektir yazısı vermesi gerekir .
İlk onay veren kişiye ben olsam işten el çektirirdim ve dava açarım .
İbrete alem olsun işini düzgün yapsın .
Dağıtım şirketi fos ..
Elektrikte ne bulduysam taktık derlerse imam beyefendi de pamuğu nereyi bulursa oraya sokarGiriste 40a olmasina ragmen priz hattina 63a baglamanin zaten hicbir mantigi yok, ayni yerdeki sigorta arizalaninca elektrikci buyuk ihtimalle var mi var (?) kafasiyla takmistir elektrikcilere uydu anten kablosu sordum ustunde kocaman ccs yazan kabloya adam tam bakir diyor, sayac girisine ne takiyorsunuz dedim ne bulursak onu koyuyoruz diyor, köy yeri malum...
Sayac panosuna dair fotograflari paylastim hocam yorumunuzu bekliyorum.
30ma kakr daire icine takinca sayac panosundaki 16a sigortali zil kapi otomatigi ve bir kac ampulu besleyen hat kakr den gecmemis oluyor30mA daire içine takılması
30mA sayaç panosundaki yere tekli veya nötr kesmeli siğorta .
Sayaç panosunu düzeni .
Sayaç klemensi tek kablo girer çıkar
Sayaç çıkışları extra klemens olarak kullanılmış .
30ma kakr daire icine takinca sayac panosundaki 16a sigortali zil kapi otomatigi ve bir kac ampulu besleyen hat kakr den gecmemis oluyor
Sayac panosuna dair fotograflari paylastim hocam yorumunuzu bekliyorum.
Sayac muhurlemenin disinda bahsettiginiz kapagi baska yerdede hic gormedim hocam o nedir ? Ne yazikki koy standartlari uzerinde bir tesisat oldugunu soyleyebilirim kimi yerde 1-2 sigortayi tum eve dagitanlar mevcuttur
Banyo örneği çok yerinde oldu hocam30mA yerine 300mA önünde sigorta.
Normal sistem.
Ama şuda var 30mA sistemde tutuyorsa .
Sadece banyoda atarsa giyinip dışarıya çıkmanız gerek .
Anahtarı da içerde unutmuşsanız sorun .
Yönetmeliğe uygunsa sorun yok .
Köy yeri elektriğinin ilçe şehir ile farkımı ?
1 lamba 1 radyo devri kalmadı
Çamaşır bulaşık fırın buzdolabı tv extra derin dondurucu - vs gibi ürünler olmadan köyde bile .
Yörenizdeki ( köy) elektriğini yönenin elektrikcisimi ? yoksa başka biri standartlarını belirlemiş olmalı .
Banyo örneği çok yerinde oldu hocam
Evet hocam standartlar belli ancak ne kadar uygulaniyor, belki yeni yapilarda bu şekilde degildir ancak geriye donuk bir kontrol yapilmiyor sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?