saatin geri olmasında bu kadar fark olmaz herhalde okutman hatasını nasıl tesbit etip itiraz ediceksinizki oda var
aradaki fark çok büyük.Hemen dilekçe yazacak.Tedaştan gelip yenien okuyacaklar ve yeni okudukları değer üzerinden yeniden faturalandıracaklar.Yani sizin ıspat etmeniz söz konusu değil.
yanlışım yoksa forumda paylaşmıştım ama buraya yazayım.Bir ay fatura geldi.Gördüm ki kapasitif reaktiften ceza gelmiş.Halbuki hep kontrol ediyorum.Ama 2 gündür kontrol etmiyordum.Çok üzüldüm. 2 gün bakmadık şu başımıza gelene bak dedim.Ama bir yandan da hep olamaz dedim.gittim endeksleri aldım.Fatura ile karşılaştırdım.Baktım ki,T3 tarifesini,yani 1.8.3 kısmını,eski endeks ile aynı yapmışlar.Yani tüketim sıfır kWh. Bu durumda aktif gücüm düşük olduğundan oran yüksek olmuş.Tabii gelen ceza 2 000 ytl kadar ama,1.8.3 tarifesindeki hatayı düzelttirirsem ödeyeceğim para çok daha fazla.Yani gece kullandığım elektrik bedavaya geldi
Bir de şu var ,diğer ay 2 aylık tüketimim doğru okunacak ve o parayı ödeyeceğim.Hemen dilekçe yazdım,tedaşa gittim.Benden tek tek değerleri istedi.Ve ikna olmadı görevli.Abi dedim,gelin bakın.Ben ceza geldiği için,size böyle bir yalan söylüyorsam,size vereceğim endekste de yalan söylerim.Benim verdiğim endekslere neden güveniyorsunuz.Bir türlü ikna edemedim.Sonra aldım dilekçemi,gelen evrak kısmında onaylattım.Kopyasını aldım ve gittim.Ertesi gün geldiler,sayaca baktılar,okuma yapan arkadaşın hatası olduğunu söylediler( cihazın tuşlarından birisi basmamış ve okuma yapan bunu fark edememiş).
Tabii hata her zaman olur,ama bu hatayı kabul etmemeleri,başta kafamda soru işaretleri bıraktı.Bir ara,bir dahaki ay zam gelecekti elektriğe.Acaba dedim bir dahaki endeksin daha fazla olması için mi böyle yaptılar diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım.Neyse ki düzeltildi.Siz siz olun her zaman faturanızı kontrol edin.Evde o kadar önemli değil belki.Ama onbinlerce YTL fatura gelen işletmelerde,bir yanlışlık,binlerce ytl ye mal oluyor.
bence sayaç saati için de müracat edin.Belki saatiniz yaz-kış uygulamasını desteklemiyordur.Yaz saatinden kış saatine geçince böyle bir aksaklık olmuştur.