Sayaç panolarında sıralama nasil

Aynen katılıyorum. Ancak tutturulamaması nedeniyle iptal edilerek kullanılmayan yani atıl duruma getirilen de çoktur diye tahmin ediyorum.
Tuturulmasını sağlamak ; çalıştığından ; devrede olduğundan emin olmak teknik elemanların işidir ; takozlamak ya da iptal etmek amelelerin işi malesef .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aynen katılıyorum. Ancak tutturulamaması nedeniyle iptal edilerek kullanılmayan yani atıl duruma getirilen de çoktur diye tahmin ediyorum.

Kesinlikle öyle. Bir gün saha aydınlatmasında taşeronun çözüm bulamayıp röleyi yandan kanırtarak toroid üzerindeki sargıdan açtırma rölesine giden 2 kıl kabloyu makasla keserken yakalamıştım. Sonra ceza verdim tüm direklere bakın diye. Direğin birinde klemens kullanmamışlar bantla sarmışlar direğin gövdesine değiyormuş bantta kısmen açılmış nötrden atlama yapıyormuş. İstediğiniz zaman nasılda buluyorsunuz tembel g*tler dedim
 
Tuturulmasını sağlamak ; çalıştığından ; devrede olduğundan emin olmak teknik elemanların işidir ; takozlamak ya da iptal etmek amelelerin işi malesef .

@Hırçın 41 ve @BARIS2046 nında belirttiği üzere kollara bölme işlemi de uygulanması gereken teknik bir husustur. Haliyle projeyi çizende bu hususa dikkat etmelidir.

Uygulamayı yapan kişinin, eğer projede bu husus göz önüne alınmadıysa, ve üstelik bu durumu bilmiyorsa, işi zordur diye düşünüyorum.
 

Evet her zaman söylüyorum. projecilerin çoğunun uygulama tecrübesi yok yada çok az var.
Bununla ilgilide bir anım var
İstanbulda büyük bir proje müellifi firmaya projede yapılan hatalarla ilgili konuşmak üzere gittim. Adama hataları sıralıyorum çıtı çıkmıyor öyle anlamsız bakıyor. Hal böyle olunca sustum. Ne dese beğenirsiniz abi ben ziraat mühendisiyim 2 yıldır elektrik projesi çiziyorum dediklerinizi anlamadım Peki nasıl çiziyorsun dedim imzayı atan mühendis göz atıyor hata varsa uyarıyor abi dedi. Nasıl göz attığı belli dedim bozuldu.
 
Boyle bir arizanin yahut yanginin onlenmesine sahit olmak mumkun degildir. En azindan bir insanin bunu anlayabilmesi zordur. 300mA lik kacak akim rolesinin attigina her insan sahit olabilir ama bu atmanin yangina sebep olmaya ramak kala mi gerceklestigini yoksa yangin ile alakasi yokken mi gerceklestigini anlayabilen yoktur.
 
Ben 300 ma kakr rölesinin atması olayını şöyle yorumluyorum.

Bir üst mesajda da belirtildiği üzere 300 ma akım yangına sebep olacak olan eşik değerde bir akım.

Eğer ki 300 ma kakr attıysa kabloda yanmaya neden olacak bir deformasyon durumu oluşmuş olabilme ihtimali var. Bu ihtimale rastlayan(çok düşük olduğunu düşünüyorum) biri belki vardır.
 
Bu akim kabloda yangina sebep olmaz fakat bu role neden yangin koruma diye kullaniliyor diye sormustum. Kablolarda degil kacagin oldugu cihazlarda olusan akim yangina sebep olur diye yanitladi @İşçi Mühendis. Ama kacak aninda role kesme yapacagindan yanginin olusmasini gozlemlemek mumkun degil. Gozlemek icin deney yapmak lazim. Ayni sekilde iki tesisat ve birinde role var digerinde yok ve ikisindede surekli kacak saglanir. Sonra itfaiye çağırın ama
 
Bu akimda olusacak ark ve cihazlarda olusabilcek hasar diye aciklandi. Kabloda deformasyondan @İşçi Mühendis de bahsetti ama orngin 16A e dayanan kablo izolesi 1A in 3te biri akimda neden deforme olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…