Sayaç panosunda topraklama olmuyor mu?

Ryzlandx

Üye
Yeni bir apartmana sonradan hidrofor kablosu çektim 5x4 kablo ile hidrofor otoparkın yanında olduğu için sayaçların olduğu panoya kablo girişini yaptım. Sayaç panosunda topraklama bulunmuyor. Bina da topraklama var ama sayaç panolarının bulunduğu yerde yok. En yakın nereden topraklama alabilirim?

Son düzenleme:
Yeni bir apartmana sonradan hidrofor kablosu çektim 5x4 kablo ile hidrofor otoparkın yanında olduğu için sayaçların olduğu panoya kabloyu saldım. Sayaç panosunda topraklama bulunmuyor. Bina da topraklama var ama sayaç panolarının bulunduğu yerde yok. En yakın nereden topraklama alabilirim?

biraz niyet okuyarak yan binanın panosundan ya da yan dükkandan, olmadı metal su-gaz borularından veya metal merdiven tarbzanından alın falan dememizi bekleniyorsunuz gibi geldi.

sakın!

biraz niyet okuyarak yan binanın panosundan ya da yan dükkandan, olmadı metal su-gaz borularından veya metal merdiven tarbzanından alın falan dememizi bekleniyorsunuz gibi geldi.

sakın!
Tam tersi işin tam teşekkürlü olmasını istiyorum. Öyle bir şeye yeltenmem bile. Daha önce hiç yeni bina da çalışmadım sürekli bu işi yapan birisi değilim. Bilmediğim için soruyorum yeni apartmanlarda topraklama dağıtımı nasıl yapılıyor topraklama hattını sayaç panosuna nereden almalıyım? Bunları merak ediyorum.

Birde şöyle bir durum var ben 5x4mm kablo kullandım fakat hidrofor motorunun panosuna baktığım da
R,S,T,N ve toprak giriş klemensleri var fakat toprak giriş klemensinin çıkışı yok motor gövdesine nötr bağlanmış. Topraklamayı hidrofor motorunun neresine bağlamam gerekiyor?
Birde şöyle bir durum var ben 5x4mm kablo kullandım fakat hidrofor motorunun panosuna baktığım da
R,S,T,N ve toprak giriş klemensleri var fakat toprak giriş klemensinin çıkışı yok motor gövdesine nötr bağlanmış. Topraklamayı hidrofor motorunun neresine bağlamam gerekiyor?

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri