Öğretmen27
Profesyonel Üye
sizin oradaki uygulama o şekilde olabilir ama bence bu bir istisna veya uygulamalar değişti öyleyse sormak lazım neden sayaç nötr çıkışları var o zaman diye slm
tabiiki doğrusu bu hangi mantıkla çıkışı sayaca bağlamıyorlarda ek yapıyorlar. sonuçta zaten nötr sayaç üzerinde köprülü ben olsam bu konuyu tedaş yetkililerine sorardım. nasıl bir cevap verecekler merak ediyorum belkide mantıklı bir açıklaması vardır.slmÇıkış vermek daha sağlıklı ustam..Hep nötr giriş yerlerinden ek yapmışlar ve bantlamışlar..Elektrikte sayaç kısımlarındaki eklerden nefret ediyorum...
peki tedaş muayene memuru arkadaş bu tek çıkışlı sayaçları eklemeleri nasıl kabul etmiş acaba buda ayrı konu slmburada bizim asıl konumuz eğer kaçak elektrik denen şey olmasaydı sayaç nötüründen bu kadar bahsetmeyecektik ancak sayacın bu güvenlik açığı bizi bu konuşmalara itiyor
sayın resiztans kaçak kullanım oranı 2002 yılından itibaren %60 oranında 2002 den öncesine göre düşmüştür
sayın rezistans tek nötr girişli bağlantı yok sanırım yanlış anladınız görmemeniz normal
sayın öğretmen27 digital sayçta içerisinde pil vardır siz nötr kessenizde çalışır dikkat ederseniz ben çıkış diyorum mekanikte nötr ile hertürlü yasal olmayan işlem yapılabilir ama dijitalde nötr üzerinden herhangi bir oynama yapamazsınız
tedaş herhangi bir giriş çıkış yapmaz hocam biz hazırlarız takarız onlar son kontrolü yapar mühürler
son ve kesin olmakla beraber digital olsun mekanik olsun tüm sayçlara katiyen nötr giriş çıkış yapmak yasal zorunluluktur aksi durumda siz iyi niyetlide olsanız yanlış veya eksik bağlantı kurumun şüphesini çekmekte ve inceleme başlatmakta velevki yanlışlıla dahi yapsanız ben memur olsam rapor tutarım
burada bizim asıl konumuz eğer kaçak elektrik denen şey olmasaydı sayaç nötüründen bu kadar bahsetmeyecektik ancak sayacın bu güvenlik açığı bizi bu konuşmalara itiyor
sayın resiztans kaçak kullanım oranı 2002 yılından itibaren %60 oranında 2002 den öncesine göre düşmüştür
sayın rezistans tek nötr girişli bağlantı yok sanırım yanlış anladınız görmemeniz normal
sayın öğretmen27 digital sayçta içerisinde pil vardır siz nötr kessenizde çalışır dikkat ederseniz ben çıkış diyorum mekanikte nötr ile hertürlü yasal olmayan işlem yapılabilir ama dijitalde nötr üzerinden herhangi bir oynama yapamazsınız
tedaş herhangi bir giriş çıkış yapmaz hocam biz hazırlarız takarız onlar son kontrolü yapar mühürler
son ve kesin olmakla beraber digital olsun mekanik olsun tüm sayçlara katiyen nötr giriş çıkış yapmak yasal zorunluluktur aksi durumda siz iyi niyetlide olsanız yanlış veya eksik bağlantı kurumun şüphesini çekmekte ve inceleme başlatmakta velevki yanlışlıla dahi yapsanız ben memur olsam rapor tutarım
peki tedaş muayene memuru arkadaş bu tek çıkışlı sayaçları eklemeleri nasıl kabul etmiş acaba buda ayrı konu slm
BİRDEN FAZLA YERE KONU AÇMIŞSINIZKullanmış olduğum binanın elektrik kutusunda tüm saatlerin digital olduğu halde benim dairenin saatinini analog olduğunu farkettim. tedaş yetkilileri sanırım tüm saatileri değiştirmiş fakat benimkini ne hikmetse es geçmiş neden değiştirmemişler acaba bu konuda bilgisi olan varmı...
Birde saatte bir anormallik keşfettim. şöyleki: saatin camına parmağımla vurduğum zaman kendi kendine dönmekte. yani içindeki sağdan sola doğru ilerleyen çubuk ben vurdukça kendi kendine dönüyor bir nevi yalama olmuş sallanıyor içinde..... bu saat sizce bu şekilde olunca azmı elektrik harcaması yapar çokmu harcar.. ve eğer bozuksa saat bana bir ceza gelirmi ne yapmam gerekiyor.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?