Sayaçlar

zkcncvk

Üye
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Konum
Kocaeli
Demantmetreli sayaç nedir? Özellikleri hakkında yardımcı olurmusunuz bayadır araştırıyorum açıklamalı bir bilgi bulamadım.
 
Demant belirli bir zaman içinde devreden çekilen anlık tüketimdir. İşletmede genelde aylık tüketimlerde devreden çekilen anlık en yüksek tüketimi bulmak için kullanılır. Sözleşmeli çalışan işyerlerinde taahhüt edilen anlık tüketimin aşılıp aşılmadığını kontrol etmek için kullanılır. Aşılmışsa cezai işlem uygulanır yada uygulanabilir.
 
Demantmetreli sayaç, dağıtım şirketiyle çift terimli tarifeden elektrik satış sözleşmesini yapan elektrik tüketicilerine takılır. Demant butonu her ölçüm peryodunda (genelde 1 aydır.) demant yani peryotta çekilen anlık maksimum güç tutanağa alınarak mühürü sökülerek resetlenir ve tekrar mühürlenir. Çift terimli tarife genelde tek terimli tarifeye göre daha cazip olmasına rağmen sadece sabit yük çeken (fazla yük değişimi olmayan) aboneler için uygundur. Burada ilave olarak sözleşme yapılan gücün bedeli de ödenir. Eğer bu sözleşme gücü aşılırsa cezai bedel ödeme durumlarıyla karşılaşabilme mahzurları olduğundan çok dikkatli olunmalıdır. Çift terimli tarifenin amacı elektrik enerjisi enterkonnekte sisteminin gün içindeki güç taleplerinin ani değişimlerini, tarifelerde değişiklik yaparak sorumluluğun bir kısmını müşteriye parasal olarak yükleyerek biraz daha peak noktaların oluşumunu önlemektir. Eğer müşteri puant tarifesinden de yararlanırsa elektrik enerjisini çok ucuza kullanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,183
Mesajlar
924,001
Kullanıcılar
451,541
Son üye
hyo23

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst