Scada Sistemleri (Başlangıç)

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Scada için hangi eğitimler alınmalı sizce? Hangi teknik seçmeli Dersler alınmalı? Piyasada(in Turkey) scadayla uğraşanlar ne mezunu? Yada bu işlerle uğraşan türk firmaları genelde neyi kullanıyor? Scheinder'ın scadasını mı WinCC'yi mi? Kolay gelsin arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yıldız Teknik Üni. Elektrik mezunuyum. Uzunca bir süredir "Labview" yazılımını kullanıyorum. hem programlaması kolay ve zevkli, hem de oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ben fabrika otomasyonu için SCADA yapıyorum. Y.lisans bitirme tezi olarak da güç kalitesi analizörü yaptım. Yemek tarifi programı bile yapmıştım :) Demek istediğim, labview kullanarak çok farklı alanlarda çalışabilirsin. Tavsiye ederim..
 
Labview ile bir aralar çok haşır neşirdim. Kullanımı cidden çok zevkli. Lisans bitirme tezimi scada üzerine yapmak istiyorum.(Labview olabilir vijeo citect olabilir) Ama herhangi bir konum yok bulamadım daha doğrusu. Ne yapmamı önerirsiniz? Elektrik Elektronik müh okuyorum 4.sınıfta haliyle elektriğe yönelik(Scada,PLC,ölçüm,power) ders seçecem. Sizce doğru yoldamıyım :) Teşekkür ederim paylaşımınz için
 
etiklemek yada yanlış yönlendirmek isteme fakat aklına yatarsa rüzgar türbünleri için yada güneş panelleri için scada ve plc programı yazabilirsn kısacası üretim alnından aldığın biligiyi scada ile gsterip gerekli yerlere aktarabilirsin yada plc ile rüzgar yöünün sanki belirlemiş gibi türbünü yününü değiştirip artan voltajı sacada da gösterrisn bu arada kulancağın bataraya ve transformatörerle bunları destekleyebilirsin.
 
yavuzz'a katılıyorum. yeşil mühendislik, popülaritesi giderek artan, ciddi ve önemli bir konu. enerjiyi en verimli şekilde, doğal yapıyı bozmadan kullanmamız gerekli. sen de buna yönelik bir çalışma yapabilirsin.
ben içinde yapay zeka algoritması olan, enerji kalitesi analizörü yapmıştım labview kullanarak. belki bu konuda da çalışabilirsin. enerji kalitesi olaylarının hızlı ve doğru bir biçimde algılanıp, sınıflandırılması hala bir problem. FFT gibi en az bir periyot veri ile harmonik analizi yapılıyor mesela. sizin işlem yapabilme hızınızı da hesaba katarsak 20ms den uzun bir süre demektir bu (50 Hz için). başarılar dilerim...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,034
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst