Seçme Fıkra

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan binbaşı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Eşeğin Sicili Bozulmasın

Kayseri'de yolda trafik kontrolü yapan iki kafadar trafik polisi karşıdan bir eşek üstünde ihtiyar bir köylünün geldiğini görürler.
- Şununla biraz kafa bulalım, eğlenelim derler!
ihtiyar yanlarına gelince;
- Dur bakalım amca! derler. Adam çaresiz durur.
- Ehliyetin var mı?
Adam gayet sakin ve ciddi;
- Ne ehliyeti memur bey oğlum bu eşek!
- Olmaz amca artık eşek sürmek için de ehliyet alman lazım, peki ruhsatın var mı?
- Yapmayın evladım eşeğin ruhsatı olur mu?
- Olmaz mı amca artık eşeklerin ruhsatsız tarlaya dahi gitmesi yasak!
Bir taraftan da hissettirmeden kıkır kıkır gülüp eğlenmektedirler. Memurun birisi eşeğin arkasına bakar;
- Bunun plakası da yok!
- Etmeyin oğlum hiç eşeğe plaka olur mu?
- Olmaz mı amca yeni çıkan yasaya göre şart! Cezası da çok ağır!
Allah bilir sende zincir, takoz, çekme halatı, stepne, kriko falan da yoktur!
Adam dalga geçildiğini anlar ama hiç bozuntuya vermez;
- Yok der!
- Amca kusura bakma ama sana ceza yazmak zorundayız!
Adam çaresiz;
- Yaz oğlum yaz der!
- Amca sana yazarsak 10 000 lira ama eşeğe yazarsak 5 000 lira ceza yazacağız hanginize yazalım?
Adam biraz düşünür;
- Bana yazın der!
- Yapma be amca! Bak eşeğe yazarsak 5 000 lira kâr' ın oluyor
- Yok siz gene de bana yazın der!
- Neden eşeğe yazdırmıyorsun amca deyince adam cevabı yapıştırır;
- Onun sicili bozulmasın, büyüyünce trafik polisi olacak!.

Alıntıdır: Facebook

Ne zamandır mühendis teknisyen atışması olmuyordu ben de Bir teknisyen olarak vurun abalıya misali bir fıkra anlatayım . Öncelikle şeflerime saygılarımla onlar beni bilir.

- bir gün bir mühendis çalışıyormuş !

Eşek ile karga, uçakta seyahat ediyorlarmış. Oturdukları koltuklarda "Hostes çağırma düğmesi" nin var olduğunu keşfetmişler konuşurken.
Karga hemen basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun, ne istemiştiniz?" diye sormuş. Karga da
"Hiçbir şey istemiyorum. İ.nelik olsun diye bastım düğmeye." demiş...
Aradan 5 dakika geçmiş, karga yine basmış düğmeye. Hostes yine gelmiş, "Buyrun?" Karga "Hiiiç, yine i.nelik olsun diye bastım düğmeye."
Karga üçüncü kez basmış düğmeye ve yine aynı diyalog yaşanmış,
"İ.nelik olsun diye bastım dedim ya..."
Hostes, bu sefer soluğu pilotun yanında almış, demiş ki; "Böyle, böyle, böyle."
Pilot da "Bir daha yaparlarsa bana haber ver, uçaktan atayım bunları."
Eşek de karganın rahatlığını görünce, kargaya özenmiş? Bu sefer eşek basmış düğmeye. Hostes ışık yandığını görünce yine gelmiş, "Buyrun Eşek bey?"
Eşek pis pis sırıtarak,
"Bir şey yok, i.nelik olsun diye bastım düğmeye..."
Bu sefer hostes pilota bir işaret çakmış, pilot da düğmeye basıvermiş. Eşekle karganın oturdukları koltukların altındaki kapak açılmış, iki kafadar da kendilerini havada, boşlukta süzülürken bulmuş.
Tabii karga hemen başlamış kanat çırpmaya, ancak eşek on bin feet yükseklikten (3.000 metreden) serbest düşüşe devam.
Can havliyle bağırmış eşek,
"Karga kardeş, yardım et bana! Ne yapacağım ben şimdi?..."
Karga hiç oralı olmamış, eşeğe de cevabı yapıştırıvermiş :
"Kanatların yoksa, i.nelik yapmayacaksın!"

https://www.facebook.com/reel/3087110121450395

Yabancıların idari makamlardaki insanlar için kullandığı bir tabir vardır. Chairman . Chair man olarak çevirirseniz daha manalı oluyor. İş döngüsünde birileri oturarak, birileri ayakta çalışacak. Ayaktakinin oturana saydırmaya, oturanında ayakta olanı hor görmeye hakkı yok.
Herkes oturursa orası kamu oluyor. Herkesi de kamuya almaya herhalde devlet bütçesi yetmez .

Son düzenleme:
Hayır şefim kimsenin iş yüküne sözümüz yok haşa herkes yerini bilecek tâbi. Densiz Fıkra işte gülüp gecmelik

- bir gün bir mühendis çalışıyormuş !
Fıkranın devamını yazmayı unutmuşsunuz... Gibi bir yazı gelseydi fıkra o zaman patlardı.
Çok uzun yıllar önce Hıncal Uluç köşesinde bir Temel fıkrası yayınladı;
Dünyaca ünlü olan Temel davet edildiği bir konferansta beşeri ilimler hakkında konferans verirken bir yerde der ki:
-İnsanlar 3'e ayrılır. 3'e kadar saymasını bilenler, 3'e kadar saymasını bilmeyenler...

1 hafta sonra Hıncal Uluç köşesinde bir yazı daha yazdı:
-Arkadaslar, hala geçen haftaki Temel fıkrasında 3. şıkkı yazmayı unutmuşsunuz diyen mailler geliyor.

bak köprü nasıl yapılırmış...
https://www.facebook.com/reel/3087110121450395

Temel bir tavukçu dükkânına gidip tavuk istemiş... Tavuk satıcısı, kesilmiş, yolunmuş bir tavuk çıkartmış, tam paketlerken Temel parmağıyla tavuğun gerisini yoklamış:
“Yaramaz bu... Siirt tavuğu... Başka bir tavuk ver.”
Tavukçu şaşırmış. Bakmış müşteri ısrarlı, başka bir tavuk çıkartmış. Besili mi, besili, mis gibi bir tavuk... Temel parmağı ile yine tavuğun gerisinde yoklama işlemini tamamlamış:
“İş yok bunda... Şırnak tavuğu bu... Başka bir tavuk ver!”
Müşteri Temel, dükkâncının çıkarttığı üçüncü tavuğu da aynı usulle muayene ettikten sonra, onu çok beğenmiş:
“Hemen paket yap bunu... İyi bir tavuk... Kayseri tavuğu bu!”
Tavukçu hayretler içinde tavuğu paketlerken Temel ona:
“Yahu hemşerim, sen nerelisin?” diye sormuş.
Tavukçu hiç sesini çıkartmadan arkasını dönmüş...
“Beyim bir bakıver” demiş “Sen daha iyi bilirsin!”

@Erhan_TR Ben başımdan geçen bir mühendis fıkrası anlatayım . Bir gün yeraltında -100 kotundan -250 kotuna kadar kömür damarlarının içinden yürüyerek iniş yaptım. Dik mesafe 150 metre gözükse de yatay eğim olduğu için 200 metreyi aşan bir mesafe. Yer yer 90 dereceye yaklaşan merdivenlerden aşağı iniyorsun, bazen merdiven yer değiştiriyor, başka yerlere atlayıp hopluyorsun, bazen merdivenin çoğu yeri kırık oluyor ,etrafa tutunarak merdivensiz sağlam yerlere ulaşmaya çalışıyorsun. Etraf zifir karanlık, tek ışık kaynağın baş lamban. Bastığın yerler bazen cart diye kayıyor, zeminde güvenilir değil .Hasılı kelam sağ salim aşağı indim. Düz yolda yürüyorum. Bir yandan da kendime diyorum ki ben tam bir aslanım, kaplanım, komandoyum. Nerelerden aşağı indim be diyorum. Dümdüz yolda yürürken ayağım bir yerlere takıldı, suratımın üstüne yere kapaklandım . Kendi halime güldüm. İnsan herşeyi becerme kuvvetini kendinden bilmese iyi olacak ama bazen bunu unutuyoruz. Kendimizi bir cacık sanıyoruz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…