Seksiyoner Sigorta Buşonu Değiştirme Nasıl Oluyor

kısa süre de olsa bakım firmasında büro elemanı olarak çalıştım.
elemanlarımızdan birisi bakım yaptığı (kendi çalıştığı direği topraklamış). hattın enerjisi yok.
medaş'tan kesitintileri ayarlayan arkadaşım heryere bilgi vermiş ama bir yere bir işgüzar arkdaşımız ben haber veririm demesi ile (telefon fax) olmadığı için haber vermemiş.
tabiki işgüzar arkadaşımız(kendisi şef olacak) haber vermemiş. bunun sonucunda. ilgili firma gerekli önlemleri almadan jenaratörü çalıştırmış (vatandaşların bilgisi yok).
jenaratörün ürettiği AG enerji trafoyu'da besleyerek hatta 34.5KVA enerkji vermiş olmuş. bunu neden anlattım şimdi:

bizim ustamız sadece kendi çalıştığı direği toprakladığı için topraklamanın faydasını görmemiş ve çarpılmıştır.
tecrübeli abimizin tavsiyesi şu idi : çalıştığı direkten bir önceki ve sonraki direği topraklasa idi çarpılsa bile zarar görecek kadar bişey olmayacağını belirtti.
Topraklama her zaman şart. insan bazı şeyleri kötü tecrübeler ile öğreniyor. bence herkes bu tarz önemli gördüğü tecrübesini paylaşırsa biraz daha bilinçleniriz.

Sayın scorpion eyes ilginiz için teşekkür ederim.

Bunda sizinle hemfikirim.Ayrıca bu sabah özellikle kontrol ettim, dediğiniz gibi devre açılırken topraklama kapanıyor, ayırıcı ünitesinde topraklama gerçekleşiyor.

... Sigorta değişiminde enerjinin tamamen kesilmesi gerekir. O.G. kesmeden sigorta değiştiren meslektaşlarıma çok şahit oldum ancak ...

Bu konuda hala kararsızım.Sigorta değişiminde benim ayırıcıyı açmam ve dolayısıyla topraklamam sigorta değişimi yapmam için yeterlimi, yoksa enerjinin tamamen kesilmesi derken şebekenin dışarıdan da kesilmesinden mi bahsediyorsunuz? yani tedaş'ın şebekeyi kapatmasından. Yoksa trafo bölümünden geri dönüş hattının kesilmesimidir durum.Aksi halde trafo kısmının topraklamasını nasıl yapabilirim.Bu konuya açıklık getirebilirseniz sevinirim.

Açıklamalarım gayet netti aslında. Daha önceki mesajımda da söylediğim gibi topraklama ayırıcı açıldığında yük tarafını topraklar seksiyoner üst kısmında hala enerji vardır bu enerji kesilmeden sigorta değiştirilmemesi gerekir. Varsa bir önceki hat başı seksiyonerinden yoksa TEDAŞ'a bildirmeniz gerekir.
Gençarkadaşın yorumu güzel;
https://www.kontrolkalemi.com/forum...r-sigorta-busonu-degistirme-nasil-oluyor.html

Merhaba hazır bu konu açılmışken bende bir soru sorayım:
TEDAŞ dan yazılan Enerji Müsaadelerin de hat başına ve trafo direğine topraklı ayırıcı isteniyor. Fakat Trafo direğine konan ayırıcının topraklı olmaması gerekiyo diye bir şey geveliyorlar elektrikçi ustalar..
Trafo direğine konan ayırıcının topraklı mı olması gerekiyor topraksız mı?
Hat başındaki ayırıcının topraklanmasıyla hattı topraklamış oluyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…