innomotion
Üye
Tezekten terazinin,boktan olur gramı ! Keşke sadece sıkıntı elektrikte olsa.30 yıl arayla, yanlış teşhis yanlış tedavi sonucu heriki kulağımda işitme kaybına sebep olundu.Vatandaşa sahip çıkan yetkili ! olmadığı sürece,bu vahşi ortam engellenemez.Bu arada,sizin konunuz nedir ?
Belki,o konularda bizim de gözlemlerimiz vardır.
İş ucuza yapılırsa başarılı oluyor pahalıya yapılınca benim kabahatim oluyor.Biz 3000 Euroya yapmışız ama diğer fabrika 2000 Euroya yapmış biz niye fazla para ödüyoruz soruları … Kimse arada ne tür farklar var diye sormuyor.
Bizim ülkemizde bir teknik eleman işi konusunda ucu bucağı olmayan sonsuz bir kapasiteye-liyakata da sahip olsa , sağlam çalışan ve kendini pazarlayan bir çenesi , sağlam siyasal , sendikal , yöresel-töresel bağlantıları yoksa her zaman yerinde saymaya ve bu saydığım ayrıcalıkları kendi bünyesine dahil eden çapsız-çenesizlerce ezilmeye devam eder .Endüstri dünyası için konuşuyorum. Liyakattan uzak goygoycu insanlar yönetimlerde söz sahibi olduğu sürece hiç bir yere varmayız. tüm yöneticileri tabi ki kastetmiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın
Evet çene konusunda haklısınız. Ne bilgisiz insanlar gördüm çeneleri sayesinde bir yerlerdeler hep.Peki bilgili insan, potansiyeli olan insan çenesini nasıl kullanmalı? Kendisini nasıl pazarlamalı?Bütün eğitim kurumlarınca verilen eğitimler yeterli görülmeyip sade suya tirit kıvamında haftalık eğitimlerle şu mesleğe ait şu işi yapabilirsin diye sertifika verilirse memlekette daha çok şarlatan türer . En oto ekspertizi furyası patladı . Emekli polisler , emekli tarih öğretmenleri sertifika alıp oto eksperi oluyormuş . Güzel ülkemin güzel saçmalıkları .
Bizim ülkemizde bir teknik eleman işi konusunda ucu bucağı olmayan sonsuz bir kapasiteye-liyakata da sahip olsa , sağlam çalışan ve kendini pazarlayan bir çenesi , sağlam siyasal , sendikal , yöresel-töresel bağlantıları yoksa her zaman yerinde saymaya ve bu saydığım ayrıcalıkları kendi bünyesine dahil eden çapsız-çenesizlerce ezilmeye devam eder .
Mevzunun başka bir saçma boyutu da ülkemizce görevinde yıllanmış teknik elemanlardan daha sonra üst düzey yönetici yapılmaya çalışılıyor . Yöneticilik ve teknik personellik birbirinden tamamen farklı şeylerdir . Bunların bir kısmı başarılı bir kısmı da sonsuz derecede başarısız oluyor . Hiçbir teknik mevzunun ucundan geçmeyip direk yönetici kadrosuna oturanların serancamını yazmaya zaten sayfalar yetmez . Yukarıda arkadaş anlatmış . Ağzına sağlık . Bu mevzunun özeti şudur ki hem teknik personel konusunda hem yönetici kadrosunda gerçekten bu işin eğitimini almış liyakat sahibi insanlar görev almadıkça bu memleket asla bir yerlere gelemez . Peki olur mu asla olmaz .
Hem çenesi hem kendisi çalışan sadece bir tek insan gördüm ( Onunda yüzünü güldürmediler bu dünyada ) , pek mümkün gözükmüyor . Bayanları saymıyorum . Onlar tamamen farkli bir sistem . Her tarafları aynı anda çalışabiliyor .Evet çene konusunda haklısınız. Ne bilgisiz insanlar gördüm çeneleri sayesinde bir yerlerdeler hep.Peki bilgili insan, potansiyeli olan insan çenesini nasıl kullanmalı? Kendisini nasıl pazarlamalı?
Hem çenesi hem kendisi çalışan sadece bir tek insan gördüm, pek mümkün gözükmüyor . Bayanları saymıyorum . Onlar tamamen farkli bir sistem . Her tarafları aynı anda çalışabiliyor .
Peki bilgili insan, potansiyeli olan insan çenesini nasıl kullanmalı? Kendisini nasıl pazarlamalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?