kocamanusta
Profesyonel Üye
Usta Osmanlıyı kuranlar Türk değilmiydi?Yazı biraz kapalı olmuş Cumhuriyetin kuruluş yılları hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorsan Kazım Karabekir Paşanın "İstiklal Savaşımızın Esasları ve Paşaların kavgası" adlı kitapları var okumanı tavsiye ederim.atalarım mübadele döneminde güzel yurduma geldiler, geldiklerinde hiçbir şeyleri yoktu. çok çalıştılar emeklerinin karşılığını aldılar, çünkü yokluk insana çok şey öğretiyor. bizler onlardan daha üstün olduğumuzda bizlere "marya" dediler aşağılamak için. bizler insana insan olarak değer verenler olarak yetiştik, yetiştirildik. şimdi bakıyorum büyük resime yönetim oturmuşlar bir kucağa kalkamıyorlar bizleri koyun sürüsü gibi yönetiyorlar, salak cahil muamelesi yapıyorlar. evet aşılarımı yaptırdım ama merak etmeyin ısırmam . günü geldiğinde kimi ısıracağımı da çok iyi biliyorum. beni ötekileştiren , önce etnik kimliğimle bölen sonra dini inançlarımla beni bölenlerden hesap soracağım. biz ATATÜRK'ün gösterdiği yolda ilerleyeceğiz ve TÜRKİYE' de TÜRK olmayı unutmadığımız sürece var olacağız. bu arada osmanlıyı övenler ve rüyasını kuranlar TÜRK olmayı unutmuş bir avuç yalakadır. hani daha çok fazla sesli düşünüp bu yazıyı çeşitli sıfatlarla süslerdim ama anlayan anladı zaten
"osmanlı veya ottoman" avrupanın bize taktığı isimdir. kurulan devlet ile hanedanlığı karıştırma saray ve hanedan biz TÜRK'leri her zaman aşağılamıştır. İstanbul ile anadolu'yu sakın karıştırma Türkiye İstanbul'dan ibaret değil. hanedanlıkla da halkı karıştırmamak lazımdır. bana osmanlı deyipte padişahları övenlere ben sövüyorum.kurtuluş savaşında ve Türkiye'nin kurulmasını sadece saraydan nemalanmayan gerçek Türk'ler savaşmış kurmuştur. ayrıca kitap tavsiyen için de teşekkür ederim. bulabilirsem okuyacağımUsta Osmanlıyı kuranlar Türk değilmiydi?Yazı biraz kapalı olmuş Cumhuriyetin kuruluş yılları hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorsan Kazım Karabekir Paşanın "İstiklal Savaşımızın Esasları ve Paşaların kavgası" adlı kitapları var okumanı tavsiye ederim.
Yani altı yüzyıl hüküm sürmüş bir devletin ismi yok muydu, devleti hanedanlık kurmadı mı? Hanedanın kendisi de Türk, Türkleri neden aşağılasın bir örnek vere bilir misin?"osmanlı veya ottoman" avrupanın bize taktığı isimdir. kurulan devlet ile hanedanlığı karıştırma saray ve hanedan biz TÜRK'leri her zaman aşağılamıştır. İstanbul ile anadolu'yu sakın karıştırma Türkiye İstanbul'dan ibaret değil. hanedanlıkla da halkı karıştırmamak lazımdır. bana osmanlı deyipte padişahları övenlere ben sövüyorum.kurtuluş savaşında ve Türkiye'nin kurulmasını sadece saraydan nemalanmayan gerçek Türk'ler savaşmış kurmuştur. ayrıca kitap tavsiyen için de teşekkür ederim. bulabilirsem okuyacağım
Yani altı yüzyıl hüküm sürmüş bir devletin ismi yok muydu, devleti hanedanlık kurmadı mı? Hanedanın kendisi de Türk, Türkleri neden aşağılasın bir örnek vere bilir misin?
Osmanlı üç kıtaya yayılmış, dağılması kaçınılmazdı ama dış güçlerden çok içimizdeki hainlerin yardımıyla yıkılmıştır Sultan Abdulhamid'i tahtından indirip devleti savaşa sokanları unutmayalım bu darbe geleneği ülkemizde hala devam etmektedir rejimin yazdığı tarih sizi aldatmasın bu birazda Kuzey Kore de yazılan tarihe benzer
Olayları o günün şartlarında değerlendirmek lazım.
Cumhuriyet tarihi bin beter sadece dil konusunda bir örnek vereyim Atatürk TDK başına Agop isminde bir Ermeni'yi getirdi bundan bir kaç sene önce geberdi gitti, 90000 kelimelik dilimizi 15000 bine düşürdü seksen öncesi sağ-sol davalarında solcular bunun türettiği kelimeleri yaymaya çalışırlardı aklımda kalan bir örnek vereyim yumurtaya yeni bir isim türetmişti "Tavuksal fırlangaç" ama tutmadı biz bu 15000 kelime ile nasıltarih sadece okulda okutulan kitaplar ve tvdeki dizilerden öğrenilmez. müfredat kötüyü göstermez, dizilerde zaten yalan üzerine yalan senaryodur. diyeceksiniz ki bu adamlar padişah olmuşlar hiç mi iyi şeyler yapmamışlar? o günün şartlarına göre bile değerlendirsek bu günkü hükümetten çok farklı değil. hep büyük dediğimiz padişahların hayatlarını ayrıntılı olarak inceleyiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?