Sen aşılı mısın ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayırlı bayramlar
sizin bayramınız kutlu olsun beyefendi, çünkü benim bayramım değil, ve yine osmanlının bir acziyetini ortaya çıkardınız. ATATÜRK'e hakaret eder gibi TDK nın başına bir ermeni getirdiniz diyorsunuz. kaç tane ermeni - rum tanıdınız acaba merak ediyorum.
90000 kelimelik dilimizi 15000 bine düşürdü
saray dili değil halkın konuştuğu dili gerçeğe en yakın halde sadeleştirdi. eğer gerçekten TÜRK dilini incelemek isterseniz Orhun kitabelerinden başlayın.
15000 kelime Akademik seviye.
Bu Türklük mü?
Türkçe yaşayan bir dildir ve eklerle ve vurgu bir çok anlam kazandırılır. akademik seviye de kastınız pek çıkartamadım. yani dilimizi kusurlu buluyorsunuz. sizin adınıza üzüldüm. tanıştığım ressam - yazar - şair -akademisyenlerin hiç bir bu güne kadar benim konuştuğum Türkçe'ye ve konuştukları Türkçe'de hiç hata yoktu. hepimiz kendimizi ifade edebildik.

Osmanlı sevdalılarının Atatürk ve cumhuriyet düşmanı olmasıda tuhaf dır hani. İki işi aynı anda yapamiyormusunuz ?

Osmanlının hüküm sürdüğü dönemlerde dünyanın kalan devletleri demokrasiye geçmiş gibi bi anlayış var. O yüzden geçmişi kendi şartlarında değerlendirmeliyiz. ayrıca karşılaştırmalı tarih okumaları objektifliğin gereğidir. Öyle kafana göre tarih okuyup yazmanın kimseye faydası yok. Adı üstünde imparatorluk her turlu farklılığı kapsıyor. Osmanlı mebusan meclislerindeki gayri müslimleri görmezdenmi geliyoruz. Tarafgirliği bırakalım; birileri Agop'un ölümünden memnuniyet duyup geberdi diye bahsediyor başka bi zihniyette Hrant'ı katlediyor. Hangi dönem olursa olsun fark etmez hatalarımızdan ders alarak geleceğimize yön vermeliyiz.

İlk önce şunu belirteyim ben cumhuriyet düşmanı değilim
Ermenileri ben tanımadım ama babam ve diğer köydeki büyükler doğuda yaptıkları katliamları anlattılar dinledik ailemizden katledilenler var ermenileri tanımakta istemem
hakareti nerden çıkardınız anlamıyorum şunu kastetmek istiyorum 90000 kelime ile konuşmakla 15000 kelime aynı olmaz.
İran şahının Türkiye ziyaretinde Atatürk'ün eline verilen konuşma metnine bir bakın bu dil sade bir dil mi?
30 sene önce okul okuyan şimdiki kelimeleri anlamıyor şimdikilerde 30 sene öncekini anlamıyor
Dünya dili İngilizcenin %70 nin yabancı kelime olduğu söyleniyor.

Alevileri sunnilerden, sunnileri Alevilerden dinlersen düşman olursun karşı mezhebe biraderim. Mesela ben ? Aleviyim ve eşim Sünni. Kizimin yarısı alevi yarısı Sünni oluyor sanıyorum Kayın validem Alevileri sevmez benim anamda sunnileri sevmez. Birgün kayın valide laf soktu işte alevi köyleri olmasaydı korucular olmazmış filan . Çağırdım kızımı ve kayınvalideye sordum, " Anne torununun hangi yarısından vaz geçersin ? " Üzüldü tabi ama bana olan düşmanlığı geçtimi ? Geçmedi ve geçmezde. Çünkü hep başkalarından dinlemiş ! Ve artık ona inanıyor . Kendi anamda aynı. İkisini toplasan bı akıllı insan çıkmaz meydana. Ne yaparsa yapsın eşim anneme yaranamaz, çünkü oda hep başkalarından dinlemiş. Sen baskalarindan dinleme birader. Günah . Vallahi günah billahi günah.

Kelime konusunu ele almak istiyorum. Kadınlar 30000 kelime konusuyor hala. Ben yani toplasan 18 bilemedin 38 kelime konusabiliyorum zaten. Günaydın ve iyi gecelerde bana yeterdi ama izin vermiyorlar. Yani beni pek bozmadı bu kelime isi. Sevgiler saygılar

insandan insana fark var. ermeniden de ermeniye fark var. o günün şartlarını bilmeden konuşuyorsun. şimdi bana o ermenileri mi savunuyorsun diyeceksin. asla ben kendi ellerimle sallandırırdım. o taşnak çetecilerin arkalarına bakmak lazım. kimler nasıl beslemiş arında kimler var biraz onları araştır. bir de osmanlıyı sütten çıkmış ak kaşık zannetme ben ne hikayeler biliyorum anlatsam, neyse boş ver

gelelim şu kelime haznesi sorununa sen kendini 15000 kelimeyle ifade edemiyorsan bu senin eğitiminle ilgilidir.
iran şahı dönemi demişsiniz. Türkçe yaşayan bir dildir yeni kelimeler dilimize girecektir mutasyon devam edecektir. ve unutma o dönem Türkçesi için çok anlaşılır bir konuşma olduğuna emin olabilirsin.

Konu nereden geldiyse Osmanlı ve Atatürk e gelmiş bakın ben muhafazakar ve köyde büyümüş biri olarak ortaokul ve lise çağlarımda Atatürk ü çok da sevmiyordum ama yaşadıkça ve sözlerini duydukça hayran kaldım.
İstikbal gökler dedir:ne kadar doğru ve güzel bir kelime bugün süper güç olan Rusya.Abd ve Çin uzaya roket gönderebilen savaş uçakları üretebilip dünya ya pazarlayan ülkeler değil mi?
Tekke ve zaviyelerin kapatılması:15 temmuz ve öncesi ne kadar doğruluğunu göstermedi mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…