şimdi sölediğim olay senkron alternatörde geçerli motor deyince işin şekli şemali değişir
ac üniversal motorda uyartım sargısını neden keseceksiniz keserseniz ne olur motor çalışmaz mantıken. sorumu tuaf bendemi tuaflık var
ha ac üniversal motorda uyartım sargısı nerede onuda bilmiyorum
TAM BİLMİYORUM YANILTMIŞ OLMUYAYIM mantık yürüteceksek
yani şimdi olay şu stator ve rotor birbirine seri bağlı değilmi evet
220 volt olur bunlar 380 olmaz doğrumu doğru neden? çünki 380 voltu rotordan seri geçirmek için çok kanallı endüvi 6tane fırça gerekli vs vs
nasıl çalışır bu alet acde akım verince hareketli manyatikalan oluşur endüvi de bir endüklenme olur
sonra endüvide endüklenen akım alan dışına itilmeye uğraşılır endüvi rulmanlarla bağlı olduğu için bu itilme dönme şeklini gösterirr. yani aynı zamanda endüvinde endüklenen akımın miktarı momenti oluşturur
hatta ben aşağı inip matkabın birini açayım şimdi.
evet açtım dediğim gibi
seri sargıyı neden keseceksiniz bilmiyorum ama keserseniz akım geçmez motor dönmez bu olur matkapmı miksermi şaltermotromu o alet ne ise bobinajcıya götürür tamir ettirsiniz siz bobinajcı iseniz kendiniz lehimler makaronlarsınız yada değiştirirsiniz.
ha tam olarak bilmiyorum baktım bunda uyartım sargısı dediğiniz yer neresi onuda göremedim sanırım statordan bahsediyorsunuz.
uyartım akımı diye bir şeyde yok biz buna öle bir akım vermiyoruz....220 veriyoruz hepsi bu .
diğer denyide yaptım sonsuza çıkma olayı dediğimiz kavramsal bişi bunu devir en maksimuma çıkmaya çalışır olarak düzeltmekte fayda görüyorum kavram kargaşası yaşanmaması bakımından .. bununda sınırı 20000 25000 olarak değerlendirilebilir ...
daha yükseklere çıkmak mümkündür fakat o özel teknoloji gerektirir. ALİMİNYUM İŞLEYEN CNC tezgahlarırnda yüksek hızda çalışılır fakat o motorların rulmanları yatakları yağ soğutmalıdır ve seramik rulman metal rulmanlarda kuvetle muhtemel ciddi bir ısı sürtünme olacaktır buda metal aksamın deforme olup parçalanmasına sebep verecektir ..
fakat bu konunun tam uzamanına sormakta gene fayda var senkron alternatör ile bir sorununuz var ise ALTERNATÖRDE her konuda yardımcı olabilirim