SENTİO TV ARIZASI

fatih_55

Üye
Selam Arkadaşlar Sentio Marka Televizyonum ilk başlarda günde birdefa cok beklesede acı yordu fakat son zaman hic acılmıyor.Sadece Stantby ışığı yanıyor ama kumandadan acmak istetiğm zaman hicir işlem yabmıyor.sadece cırcır ince bir ses cıkıyor şaseden okadar.şasede bulunan 2 transistörü değiştirdim ama yine aynı besleme kısmında sıraı direncler var aynen şöle
vd552 vd 553 vd 554 bu ücünden ölcünce değer veriyor fakad vd555 direncini ölcünce yanıt veriyor sorun bu olabilirmi yarın bunuda deişdirecem .büyük ihtimalla bu direncin yüzünden yüksek voldaj beslemiyor..
Yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba,

2 problem olabilir.

1.'si değiştirmiş oldğunuz horizantal transistörü. Çıkan transistörün aynısını ya da datashhet'ini bulup muadilini takmalısınız. Ayrıca bu çözüm olmaz, taktığınız transistör tekrar yanabilir. Base ucu üzerinde bir koruma direnci olmalı. O bölgedeki kompanentleri sağlamlık taramasından geçiriniz.

2.'si de besleme çıkış diyotu. SMPS trafosu vardır güç katı çıkışında, o trafonun da çıkışında sıralı diyotlar vardır (kalın), o diyotlardan horizantala besleme sağlayanı bozulmuş olabilir.

Öte yandan güç oranının yüsek olduğu noktaları soğuklehim taramasından geçiriniz.

Kolay gelsin...

arfkadaşlar aynı arıza bendede mevcut standby yanıyorB+v 98civarı çıkıyor malesef çalışmiyor bozuk herhangi bir elemana rastlanmadım sadece r553 direnç kaburmuş değer değiştirmiş olasılığı ola bilir bilen arkadaşımız yardımcım olsunlar saygılar

elimde 2 cihaz var biri 55 biri 70 .İkisinde de aynı arıza var.Çözebilen varmı sorunu ? Ses eht den geliyor gibi

c471 ve c474 kond.değişin.55 tv ok şimdi 70 e bakıyorum

70 de ok dostlar.Ben aradım siz aramayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…