Seri haberleşme protokolleri

asou68

Üye
Katılım
29 May 2009
Mesajlar
152
Puanları
1
Değerli arkadaşlar seri haberleşme protokolleri nelerdir ve karşılaştırılması (maliyet ,ağırlık, hız gibi) birde RS 232 neden diz üstü bilgisayarlada artık yer almıyor.Ödevde kullanacağım bu bilgilere ihtiyacım var.Vereceğiniz bilgilere şimdiden teşekkür ederim.
 
rs232, rs485, modbus, ethernet, usb vs piyasada şu an bulunan bütün haberleşmeler seri haberleşme protolleridir yanlızca bağlantı ve kablolama şekilleri farklıdır. rs232 ye gelince artık haberleşmede yavaş kaldığı ve maliyet yükselttiği için notebook üreticileri kullanmıyorlar usb 232 çevirici alarak kullanabilirsin
 
rs232, rs485, usb haberleşme protokolü değildir. Bunlar haberleşme ortamı tanımıdır. Örneğin 2 kişi konuşacaklar, burada dil haberleşme protokülüdür, nerede konuşacaklar, cep telefonunda mı, yüzyüze mi, sabit telefonda mı; bu da haberleşme ortamıdır. Nasıl konuşurlarsa konuşsunlar anlaşmak için aynı dilde konuşmaları lazım.

Bu benzetmeye göre bir örnekle: 2 cihaz birbirine RS232 üzerinden bağlıdır ama konuşmak için Modbus protokolünü kullanıyor olabilir.
 
arkadaşlar, bu protokolleri hangi dillerde yazabiliyoruz?

benim kendi protokolümü kendim yazmam gerekiyor mesela.
yardım olursanız sevinirim. teşekkür ederim.
 
bilgim olmadığı için soruyorum. matlab'te ben yazdım bu protokolü, encoder,decoder'e yada rf module nasıl aktarıcam?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,731
Mesajlar
920,046
Kullanıcılar
450,786
Son üye
semmobile

Yeni konular

Geri
Üst