Arkadaşlar benim sorum biraz daha basit, hatta sizlere göre baya basit.
Ben modbus ve bağlantı şekillleri konusunda açıkçası hiç birşey bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum.
Çalıştığım fabrikada 15kw dan başlayıp 37kwya kadar değişik güçlerde motorlarla çalışan sargı makinaları var ve motorlar soft starterlarla çalışıyor. Motorlar stabil çalışırken 20ila33 amper çekerken, ilk kalkış anında 210 amperleri görüyorlar, bunu invertör ile çözüyoruz, shihlin sfg040 cihazlar bağlanacak. yaklaşık toplamda 16-17makina üzerinde 24-25civarı invertör çalışacak ve bunların 18'inde rs485 çıkışları mevcut. bu invertörleri bilgisayar üzerinden takip etmek müdahale etmek veya ayar göndermek istiyorum. Biraz baktım kendimce, modbusa toplaman lazım diyenler oldu, scadadan bahsedenler oldu. Deneyimli arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum. Ne yapmam ve ne kullanmam gerekiyor. Ethernet girişli cihazlar olsa hemen bi switch atıp hepsini bi yere toplicam ama rs485 ve modbus konusunda dediğim gibi hiç bilgim yok. Lütfen yardımınızı ve fikirlerinizi esirgemeyin, şimdiden teşekkürler....