Seri port iletişim

Olmaz ise 1k yaparak deneyin.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

isis çizimindeki r3 direncini düşür.

ek olarak bu devre için invertör yapmışsınız transistör ile bence gerek yok devreye com dan başka bir giriş yok hangi dil i kullandığınızı bilmiyorum ancak bu şekilde basit sayılacak tek yönlü bir iletişim için pc den gelen veri hattına seri 1k lık direnç koymanız ve direk pic e bağlamanız yeterlidir. yazılım tarafında ise mod olarak tersleme yapmanız yeterli olur ben pbp biliyorum örnek olarak

not: burada gelenin tersini dedğim aslında iletişim protokolünü terslemektir.

pc den gelen veri nin tersini olarak
serin portb.1,t9600,gelen
pcden gelen veriyi tersini alıırsak
serin portb.1,n9600,gelen

[MENTION=65723]arci[/MENTION], transistöre kesinlikle gerek var. 16f628 rx bacağından donanım uart aktif edilmiş. Dolayısıyla terslenmesi gerekiyor. Başka herhangi bir bacaktan soft uart yapılsa dediğiniz mümkün olurdu.

ze_tr arkadaşım uart ile kesmeye ihtiyacınız yok demek istemiştim projenizde sadece pc den gelen veriye göre aç kapat yapıyorsunuz,
tam olarak projeyi bilmediğim için bu yorumu yapıyorum.

Rs-232 sinyali negatife geçmeseydi transistör kullanmadan, arci 'nin dediği gibi mcu üzerinde (tabii 16f628 in öyle bir özelliği varmı bilmiyorum, mcu yu hiç tanımıyorum. soft uart ise yine de sorun olmaz. ) soft olarak terslemek mümkün olurdu.

Bazı çeviriciler low (0) için 1-2V seviyelerine ancak çıkabiliyorlar. Artı polariyeye ancak 1-2 V geçiyorlar. Sanırım arkadaşa da bunlardan denk gelmiş.

azat, madem çeviriciyi açtınız. Damla chip ise pek şans yok. Ama İçinde iki chip var ise;
chiplerin USB portuna yakın olanı usb-ttl çevirici diğeri max 232 muadili birşeydir. 3 nolu pinin bağlı olduğu pinin hangisi olduğunu tespit edin. max232 şemasından o kanalın giriş pinini bulun, 3 nolu pin yerine bağlantıyı buradan alın. Devre üzerindeki transistörlü inverter kısmını bypass edip sinyali direkt mcu ya girin..

PC den sürekli U harfi basarsanız pinde ayarlı bautrate'in yarısı kadar frekans da bir kare dalga görülür. Kanalın giriş pinini tespit etmek için varsa scop, frekansmetre, voltmetre vs. de kullanılabilir.

Çevirici chiplerin kodlarını okuyabiliyorsan, 3 nolu pinin chipte hangi bacağa bağlandığını da yazarsan da olur.

Diğer seçenekler devre üzerinde max232 kullanmak, başka bir usb-rs232 çevirici veya kısa bir kablo ile kullanıyorsa usb-ttl çevirici kullanmak..

valla usta hiçbişey anlamadım ????? neyin çipini değiştiriyon okuyon ?

- - - Updated - - -

@ze_tr arkadaşım uart ile kesmeye ihtiyacınız yok demek istemiştim projenizde sadece pc den gelen veriye göre aç kapat yapıyorsunuz,
tam olarak projeyi bilmediğim için bu yorumu yapıyorum.

uart ney usta ???

R3 direncini 2k yap, olmaz ise 1k yap. Uart seri port demektir, universal asynchroneus receiveer transmitter.

ISMAILY nin bahsettiği usb seri port dönüştürücü içerisindeki çipler. 2 çip bulunur biri usb uart (TTL), diğeri TTL-RS 232 dönüştürücü. + ve - gerilimler bu ikinci çipte üretilir. TTL sinyaller bu çipte terslenerek + - gerilim seviyelerine çıkartılarak DSUB 9 konrektörü Üzerinden gönderilir alınır. Arkadaşımızın bahsettiği usbttl dönüştürücüde tx hattını bulup doğrudan 628in b2 bacağına bağlaman.

vay anasını ne sıkıntılı iş o kadar emek verdim oysaki...

R3 direncini değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…