servo kontrollü yükseltici arızası

Katılım
19 Eyl 2008
Mesajlar
640
Puanları
16
arkadaşlar bugün bi yükseltici arızasına baktım..
şelterini şebekeye aldığımda bi sorun yok fakat yükselticiye aldığım anda evin sigortası atıyor yükseltici 32A sigorta atmıyor. kontrol ettim herhangi bi yanık bişey göremedim.. fakat trafosunun giriş çıkış kablolarında erime vardı onları ayırdım birbirine yapışmamıştı...tarfo giriş çıkış üzerine sarılı yalıtkan bezi hiç açmadım... acaba trafosu mu yanıktır
 
sigortaları zamanla bozulur. üzerinde yazan değerin altındaki değerlerde atmaya başlar. sigortayı (w-otomatı) değiştirin.
 
Regülatörün üzerinde 32 A şalter varsa muhtemelen 7,5 kVA bir regülatördür. Kullanım alanı standart bir daire ise ( çamaşır, bulaşık, buzdolabı, tv, ayd. vs..) 7,5 kVA regülatör yetmez. Regülatör en az 10 kVA olması gerekir. Aşırı yükten dolayı cihazda yıpranmalar olur. (kabloların erimesi gibi). Trafo üzerine sarılan merserize keten şerittir. Eğer trafoda ciddi bir yanma varsa zaten keten şeritten belli olur. Keten şeritte yanma belirtileri yoksa, trafo şimdilik sağlam gibidir. Ama tespitimiz doğruysa o trafo zaten yanacaktır. Sadece trafo değil, varyak, motor, besleme trafosu gibi diğer malzemeleri de kontrol edin. Tabii cihazın markasıda çok önemli. ( Kullanılan malzeme açısından )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,839
Mesajlar
920,900
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst