servo motor kontrolu

tmrylmzx

Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar bir servo motorun sadece dönüş yonu ve hızını ayarlamak için yinede sürücüye ihtiyac varmıdır yoksa motion cardla bu işi daha ucuza mal edebilirmiyiz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Servo motorun çalışabilmesi için sürücü şart. Motion card sadece sürücülere kontrol sinyalleri üretir.
 
kulanacağın işe göre plc belki daha kullanışlı olur.
 
plc ile motion card ile bu işleri yapamazsanız arkadaşlar. plc pozisyonlama kontrolü işlerinde zayıf kalmaktadır. her ne kadar pozisyonlama modülleri ile bu sorun aşılabiliyor gibi görünse de hassas uygulamalarda plc yetersiz olmakta.

servo motor sürmek için mutlaka bir güç katın olmalı. bunun içinde sürücü mutlak ihtiyaç.
 
Servomotor sürmek için sürücü mutlaka gerekiyor. Bu sürücüyü kontrol için ise PLC veya motion card kullanılabilir.
 
katılıyorum. plc yada kart tek başına puls sinyali vb. sinyal üretir. ama motoru sürmek için gereken güç devresi sürücüde bulunur.
 
servo motion için Mitsubishi tavsiye ederim. Gerçekten çok daha basit uygulanıyor. Fakat parça fiyatı yüksektir.....
 
arkadaşlar servo motorun yönünü bulup ona göre çıkış almak istiyorum(belirlenen yöne doğru hareket için) bununla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
 
en son konumunu baz alarak gideceği konuma göre yön verebilirsin yada mutlak hareket olayı var plc yönünü otomatik verir sen sadece gideceği koordinatı verirsin o kadar.
 
peki bunu pic de nasıl ayarlayabilirim hedefe kitlenme ve o yöne hareket etme ile ilgili bi proje hakkında çalışıyorum ilgin için şimdiden teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…