servo sürücü zero output

Katılım
10 Ara 2006
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
40
elimde panasonic a4 servo sürücü var ve open collector ucundan sinyal alarak makinenin ilk çalışmasında plc deki hızlı sayıcıyı sıfırlamak istiyorum. ancak bir türlü çıkış alamadım. open collector npn çıkışa bir optokuplör bağladım ve plc ye aktardım. normalde optoküplerin girişini (-) uca direk bağladığım zaman plc ye giriş oluyor. bu da servodan sinyal gelmediğini gösteriyor. zero sinyalin çok hızlı geldiğini biliyorum. bu yüzden motorun devrini minimum çalıştırabildiğim 40 d/dak. ya kadar düşürdüm. servonun 44 ve 45 nolu parametresini enkoder çıkışları 100 pals olacak şekilde düşürdüm ( zero nun uzunluğuna etki edermi bilmiyorum) normalde motorun enkoderi 2500 pals ve incremental tip. bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar sorunu kendim çözdüm. servo sürücünün 25 numarasına gnd vermek gerekiyormuş. ayrıca sinyal çok hızlı geldiği için plc girişi bunu her zaman yakalayamıyor. bu yüzden başka bir hızlı sayıcı girişine bağlantı yaparak bu sorunu aştım.
 
paylaşım ve bilgin için teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…