Servo Sürücüler Hk.

kahraman 77

Paylaşımcı üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
241
Puanları
106
Yaş
48
Konum
Robtek otomasyon
Merhaba Arkadaşlar

Bir proje için elimde mevcut olan 10 adet B&R marka servo sürücüsü ve motorlarını kullanmak istedim.
Karşıma ilk öncelikle B&R marka servo sürücünün başka bir marka PLC vb.gibi cihazlarla çalışmayacağını firma yetkilileri söyledi.Bende bunun üzerine bari servo motorları kullanayım dedim. Siemens, Schneider vb.gibi firmaları aradım hiç biri biz bu motoru Hareket ettiremeyiz dedi.Araştırmalarıma devam ettim. Servo motoru sürecek bir sürücü buldum. Control tecnic (emerson) firma yetkilileri ile görüştüm.Bana gayet olumlu cevap verdiler.Kısmet olursa pazartesi deneme yapacağız. Sizinde başınıza böyle bir durum gelirse control tecnic tavsiye ederim. iyi günler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
nden b&r kontrolör denemediniz?
siemens s120 lere smc ekleyip kullanabilrsiniz. schnedider bilmiyorum yorum yapamam..
 
benim anlamadım şu: servo paket halinde alınır(sürücü+motor) . yani ne yaskawa sürücüyle siemens motor çalışır, ne de schneider sürücüyle yaskawa motor vb....
eğer siz pto yöntemiyle sürecekseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bir haberleşme protokolü üzerinden sürecekseniz ona da bişey diyemem.
deltanın VFD modeli sürücüleri var belki onlar çalıştırabilir.
 
 
Eğer sadece servo motor süreceksek bu mümkün. 20yıl önceki hiç duyulmamış markaları dahi kullanabiliyoruz. Ancak bunu sadece motor çok pahalı veya mekanik işçilik çoksa yapıyoruz. Motorun enkoder yapısı bilinirse sıkıntı yok. Ona uygun modul takar hareket kontrolü sağlarsınız.
En güzeli iki eski ürünüde değiştirmek elbette

Fakat sürücüde değiştirilmiyorsa ozaman haberleşme sıkıntısı olacaktır elbette.. arkadaşlar bunları karıştırmışlar sanıırım.
 
Eğer B&r larda analog giriş var ise yine kullanılır.
 
Öncelikle ben Simotion kullanıyorum eksen kontrolünde.. Sürücüyü değiştiremiyorsam ADI kartları ile analog sürüyoruz bu sürücüleri..
eski analog sürüüclerde hareket ve poziyon kontrolü kenid üzerindeydi ve enkoder çıkışı bulunur.. b u çıkışı biz simotion girer ve süreriz her çeşit markayı..
tabiiiiii buna mecbursak ve yenilemek çokçok pahalı ise
 
Hocam Analog kartla olurmu bilmiyorum Marka Modelini size verebilirim İnşallah olur.Bende 30.000 tl.den kurtulmuş olurum.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.05321394574 telefon numaram.İyi günler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…