ses arızası

alican42

Üye
değerli arkadaşlar elimde sony marka tv li portatif dvd player var dvd modunda ses geliyor. tv modunda görüntü [yayın] var ama ses gelmiyor. SMD teknoloji ürünü olduğu için ölçme olayına giremedim sadece Ekran kısmından karta gelen soketlerde temas kontrolü yaptım temassızlık yok.bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum.selam ve dua ile :)

değerli arkadaşlar elimde sony marka tv li portatif dvd player var dvd modunda ses geliyor. tv modunda görüntü [yayın] var ama ses gelmiyor. SMD teknoloji ürünü olduğu için ölçme olayına giremedim sadece Ekran kısmından karta gelen soketlerde temas kontrolü yaptım temassızlık yok.bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum.selam ve dua ile :)

selam.cihazın geçmişi ile ilgili bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.daha önce çalışıyordu, sonradan mı ses gitti? cihaz yurtdışın dan (özellikle doğu avrupa) mı geldi?ayrıca cihazın marka ve modelini de verirseniz hakkında araştırma yapalım.kolay gelsin

sn hakan bey ilginiz için çok teşekür ederim. dvd sizinde dediğiniz gibi doğu menşei üretimi üzerinde sony dvd-9299 portable dvd player yazıyor.dvd ile tv nin hoparlörü ortak. bu cihazın özelliği mi yoksa bir arıza mı bilemiyorum. önerilerinizi merakla bekliyorum. çok teşekkürler ederim sağolun.:)

Son düzenleme:
eğer düşündüğüm gibiyse,cihazın tv kartındaki oudio IF (ses arafrekans) sistemi,bizim kullandığımız sistemden farklı olabilir.dolayısıyla ses gelmeyebilir.doğu bloğu ülkelerde kullanılan tv sistemleri bizim sistemimizle uyum sağlamayabilir.(uydu yayınları hariç) cihazın menüsünde ayarlar bölümünde ses ile ilgili seçenekler varsa,özellikle pal, secam, NTSC,veya uk,dk,bg gibi,bunlardan pal ve bg yi seçmelisin.varsa sevis katoloğunu okumaya çalış.eğer bu tip ayarlar yoksa servisine müracat etmelisin.özel bir ayarı veya servis kodu gerekebilir.

sn hakan bey. Elektronik bilginize hayranım.söylediklerinizi uygulayıp size tekrar dönüş yapacağım. çok sağolun.

sn hakan bey.sizin tarif ettiğiniz gibi ses ayar menüsünden BG seçeneğini işaretleyince ses geldi. cihaz her açıldığında BG seçeneğini aktif hale getirmek gerekiyor aksi halde ses gelmiyor. verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekür ediyorum.sağolun.:)

Forum istatistikleri

Konular
129,830
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355

Yeni konular

Geri