hocam yani trafo mu yandı?Avrupada voltaj 110v ,Türkiye ve bazı ülkelerde 220v.
Bu arada hocam 240V iken fişe takınca ışık yanıyor, power tuşuna basınca yüksek seste cızırtı çıkıyor. Ama 110 da birşey yok. Yukarda dediklerinizi yapcam şimdi. Ayrıca çok koku çıktı. Açtığımda duman çıktı içerden. Yanık kokusu değil de farklı bir koku vardı.Bilmem.Ben olsaydım o 110 switchin kablosundan başlardım.Nereye gidiyor o kablo?Sonra kartı koklardım koku varmı diye? ,gözünle bak yanan birşey varmı..Bunları yapardım..Trafo yansa çok kokardı?Resimde tüp cam Sigorta var onuda kontrol et.. Ayrıca çok koku çıktı. Açtığımda duman çıktı içerden. Yanık kokusu değil de farklı bir koku vardı.
Hocam 110 dan çıkan kablo trafoya giden kırmızı kablo. Trafoda koku var kartta birşey gözükmüyor. 110V da çalışmıyor. 240 a getirince hoparlör açılıyor ama power tuşuna basınca rahatsız eden yüksek bir cızırtı çıkarıyor ses. Multimetrem var ama nasıl ölçüm yapacağım YouTube'dan bakınca ordaki trafolarda 4 kablo varken bende 8 tane var.Bilmem.Ben olsaydım o 110 switchin kablosundan başlardım.Nereye gidiyor o kablo?Sonra kartı koklardım koku varmı diye? ,gözünle bak yanan birşey varmı..Bunları yapardım..Trafo yansa çok kokardı?Resimde tüp cam Sigorta var onuda kontrol et..Trafo kokmasada yanmış olabilir..Multimetreyle kontrol etmelisin..
Tahminen trafoyu yakmışsın..Bu konuda çok uzman değilim bilen biri daha net birşey söyleyebilir..Kartta yanık yoksa o koku trafodan gelmiştir..Multimetreyle çıkışlarını ölçmelisin..UNUTMA 220v ÇARPAR...Trafo zincirleme ilerideki parçalarada zarar vermiş olabilir..Resimlerde görünen fazla birşey yok.Kontrol için gerekli cihazların yoksa ,gözle görünen birşeyde yoksa..işin zor.
Hahahahahaha !!! Hiç güleceğim yoktu!! Efsane olmuş bu...Çocukken bilgisayar daha az fatura getirir diye 110a getirmiştim.sonuç aynı
Hocam konum şu şekildeydi hep böyle kullandım. Sanırım 220 bu değil miBence başta 110V'de değildi, siz yanlış yorumlamışsınız. Belki de swiç yers yerleştirilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?