Herkese iyi forumlar, daha önce de forumda konu açmıştım bir ses sistemi yapacağım diye.
Sistemde 4 adet tpa3118 ve 1 adet tpa3110 kullandım. Besleme olarak da mervesan marka 24 volt 14.6 amperlik smps trafo kullandım.
Daha da açacak olursam, bir de kontrol kutusu yaptım içerisinde Bluetooth modül ve tizlere baslara ve midlere giden(amfileri ben seçtim tpa3118ler bas ve midler için tpa3110 tiz için kullanılıyor) sesin ayarlandığı potanslar yer alıyor bu sayede tiz mid ve bas dengesini kendim ayarlayabiliyorum. Bu kontrol kutusuna bir de 12 voltu aç kapa yapmak için hat giderken bir de 5 volt gidiyor. 5 voltu ise içerisine koyduğum telefon şarj aletini kullanarak sağlıyorum.
Sistemin tamamında ki elektriği kesmek için yani trafoya giden elektriği kesmek için konulan on öff buton amfilerin yanında yer alıyor. Bir de ledlerden bas vurdukça ışık yanması için transistör ile devre tasarladım, o da amfilerin yanında yer alıyor.
Sorun şu ki ses sistemini açtığım anda bir dip gürültü geliyor, bu çok ince tiz bir ses ve tüm hoparlörlerden duyuluyor. Tizlerden daha çok geliyor. Toprak hattı trafoya kesinlikle bağlı. Her amfiye ayrı ayrı giden
gnd hattı da mevcut. Kontrol kutusunu bağlantısını kestiğim zaman yine kesilmiyor, şarj aletini söktüğümde de kesilmiyor. Ledler için transistöre giden hattı söktüm yine olmadı. Sorun trafodan veya elektrik hatlarının amfilere yakın olmasından kaynaklanıyor diye düşündüm.
Bu arada trafonun her çıkışına da iki adet paralel 25volt 1500uF kondansatör de bağladım. Sorun çözülmüyor.
Siz üstadlarım sizce bunun sebebi nedir?