Sieg C6 CNC çevrim projesi

Kızma yahu.. Ekteki gibi bir şeyler bükümcüye gidecektin. Onlar ince sacı büküp kutu haline getiriyor. Daha kip olur. Fiyatı uygun oluyor tabi yakın bir yerdeyse...
 

Ekli dosyalar

  • Screen Shot 2017-06-27 at 03.29.23.png
    41.5 KB · Görüntüleme: 34
Cevdet sen benim yazdiklarimi okuyor musun?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Pano bittiğine göre sıra elektronikleri yerleştirmeye geldi. Kullandığım kontrol kartı C11GS. Paralel port kullandığı için 5 tane giriş kullanabiliyorum ama yetmiyor.

- 4 giriş 2 tane Limit switch için,
- 2 giriş 2 tane spindle index sensörü için. Mach3 için 1 tane yetiyor ama ilerde LinuxCNC'ye geçeceğim için 2 tane lazım,
- 4 giriş 2 tane pulse çarkı için.

Yani 10 girişe ihtiyacım var ama benim elimde 5 giriş var. Bu yüzden sisteme bir tane Ethernet SmoothStepper ekleyeceğim. Böylece 15 tane giriş kullanabileceğim.

Aldığım pulse çarkları aşağıdakinden. Bunları spindle override ve feed override için kullanacağım. Bu çarklar 5v ile çalışıyor. Ayrıca index sensörleri de 5v ile çalışıyor. Bunların beslemesi için aşağıda, elektronşklerin göründüğü fotoğraftaki ufak ray tipi 5v güç kaynağını aldım. Onun hemen yanındaki güç kaynağı 12v. Onu panodaki soğutma fanları ve soğutma sıvısının pompası için kullanacağım.



X ekseni motorunun güç kaynağını forumdan bir arkadaştan satın almıştım. Bir başlık açıp bunlardan gayet uygun fiyata satmıştı (okuyorsa tekrar teşekkürler). Aldığımda kutusunu hiç açmamıştım. Şimdi açınca bir sürprizle karşılaştım. Güç kaynağı ray tipi imiş.Yani bunu diğer güç kaynaklarıyla birlikte panoya takacağım raya ekleyebilirim.

Ray demişken, motor sürücüleri için de ray aparatları alıp takacağım. Ebay'de bolca mevcut.

 
Step motorları closed loop mu aldın?
 
Biz cnc yaptığımız zaman closed looplar yoktu. Varsa da biz bilmiyorduk. Şimdiki aklım olsa closed loop yapardım. Eğer CNC'den gerçekten 0,01 hassasiyeti her zaman her işte istiyorsanız mutlaka closed loop step motor kullanmanız yeni cnc yapacaklara tavsiyemdir. Yoka o 0,01 biraz teroide kalıyor, işe göre, zorlanmaya göre onu yakalayamıyorsunuz.
 
Saol Yusuf. Bayramda evde yalnızdım. Biraz çalışma imkanım oldu.

Şunlardan Türkiye'de bulabilsem çok güzel olurdu.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…