Hiç sorma.caaanım mach3
500 rpm de 10 oynuyor ise 100 rpm de 2 oynayacaktır %2 lik bir tolerans her türlü diş çekmede kabul görecektir Suat hiç kafanı takma. Kaldı ki hata +- oynuyor (495-505) buda sanırsam sürücüden bile kaynaklanıyor olabilir index whell muhtemelen doğru ölçüyordur.
Ben malum tam tam hıza çıkma ve durma sürelerini 2 saniye olarak ayarlamıştım ama Mach3'ün dwell (iş miline hızlanması için ayrılan süre) çık kısa ve (çok araştırmadım fakat) bu süre galiba değiştirilemiyor. Bu yüzden bu ben sürücüden mümkün olduğunca çabuk hızlanması ve durması için önerdiğin üzere 0.1 sn ayarlayacağım. Sürücü 4kw olduğu için 1.5kw motora abanmak onu yormayacaktır.Genelde sürücülerde 0.1 sn veya bazılarında 0sn rampa demek, en hızlı şekilde hedef hıza ulaş demek oluyor. Sürücü motora abanabildiği kadar..
Biraz sistemde deneyip göreceğin değerler, ancak geç hızlanan bir spindle var ise gcode 'da da delay eklememiz lazım demek...
İş milinin maksimum hıza çıkmasını beklemesini istediğin kadar ayarlayabilirsin abi.Ben malum tam tam hıza çıkma ve durma sürelerini 2 saniye olarak ayarlamıştım ama Mach3'ün dwell (iş miline hızlanması için ayrılan süre) çık kısa ve (çok araştırmadım fakat) bu süre galiba değiştirilemiyor. Bu yüzden bu ben sürücüden mümkün olduğunca çabuk hızlanması ve durması için önerdiğin üzere 0.1 sn ayarlayacağım. Sürücü 4kw olduğu için 1.5kw motora abanmak onu yormayacaktır.
Foto arıyordum. Alt tataftaki kısım varya abi oradan ayarlıyorsun. Second yazan kısım yaniNasıl yapıldığını biliyor musun? Ben pek araştırmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?