Sieg C6 CNC çevrim projesi

@Suat_Korkmaz monofaze ve fişli bağlantılı bir pano kullanıyorsanız pano girişindeki pako şalterden mutlaka faz ve nötr geçirin. Pako çıkışına mutlaka kaçak akım rölesi takın ve kar girişine de mutlaka 2x otomat kullanın. Böylelikle fişin yönü değişse de devreyi kestiğinizde hem faz hem nötr aynı anda açılır ve çarpılma ihtimaliniz biter. Tek kutuplu sigorta kullanılan panolarda acemiyken çok çarpılan bir tanıdığım var
 
Konuya çok uzak olanlar için örnek birer ürün, varsa olması gereken özelliklerini verebilir misiniz?

Kaçak akım rölesi (KAR) Siemens'te (monofaze seride) 25A den başlıyor. 30mA üzeri kaçak akım var ise kendini açarak başta çarpılma ve yangın vs risklerinden korumayı sağlıyor (Allah korusun öncelikle)

2 kutuplu sigorta ise bildiğimiz evlerde kullanılan sigortanın 2'lisi,yapışık ikiz gibi çalışır bu. Kutubun birinde kısadevre olduysa ikisi birden açar. Eğer panoya müdahale edeceksek bunu kapayıp güvenle müdahale edebiliriz (faz nötr ikisi birden kesilecektir)

Ürünlere ulaşabileceğiniz katalog burada
https://www.siemens.com.tr/i/Assets...e-Enstalasyon-Fiyat-Listesi-29-Mayis-2017.pdf
 

Ekli dosyalar

  • KAR.PNG
    65 KB · Görüntüleme: 13
  • 2CSIGORTA.PNG
    99.7 KB · Görüntüleme: 18
Panoya şebekeden mono faze giriyor. Sonra klemens ile spindle sürücüsüne ve güç kaynaklarına dağıtıyorum.
Mevcut sigorta 20 Amperden düşükse kullanmaya devam edin Hocam. 21 Amperi sürekli çekemeyeceğiniz için sorun olmayacaktır.

2'li sigortalar 2 çeşittir. Biri nötr kesmeli diğeri çift kutuplu alırken dikkat edin.

Saygılar...
 
400v yazıyor.

Kafam karıştı. Benim çift kutuplu mu kullanmam gerekiyor yoksa nötr kesmeli mi?
 
400v yazıyor.

Kafam karıştı. Benim çift kutuplu mu kullanmam gerekiyor yoksa nötr kesmeli mi?
kaçak akım rölesi var mı suat abi o varsa buna gerek yok onu kapattığında da faz nötr kesilir işini rahatça yapabiirsin. ups prizi duvara ups fişide makineye taktın mı faz nötr de yer değiştiremez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…