Transfer panomuzda Siemens 3WL 1116-2BB32-4AN2 modelli açık tip şalterlerimiz mevcut.Bir tanesi
Şebeke bir tanesi jeneratör diğeri de tesise elektrik veren dagıtım şalteri olarak kullanılıyor.elektrik geldiğinde önce şebeke şalterini otomatik kuruyor müteakiben dagıtım şalteri kuruluyor tesise öyle elektrik geliyor.Sorum şu tesiste bir panoya su tutulması sonucu hem şebeke şalteri hem Dagıtım şalteri trip e düştü.ilgili yerin sigortasını ana dağıtım panosundan kapattım.şebeke şalterini trip ten kurtarıp şalteri kurmamıza rağmen,dagıtım şalteri tripten kurtarmaya çalışmamıza rağmen manuel olarakta kurulamadıgı için şehir şebekesi olmasına rağmen tesise elektrigi veremedik.Ayrıca şebeke elektriğini kestigimizde jeneratör çalışıyor jeneratör şalteri otomatik kuruyor fakat dagıtım şalteri otomatik kurmadıgı için ve sürekli tripe geçtigi için tesise elektrigi veremedik.Bu olayın üzerinden yaklaşık 5 saat geçtikten sonra kurabildik.Bu olayın üzerinden yaklaşık farklı günlerde 6 kere elektrik kesintisi oldu sıkıntı yaşanmadı.yani şalterler otomatik olarak kendini kuruyor.Acaba bu olaydan dolayı bobinler v.b zarar gören parça olmuş olabilirmi.Ben yedek olması açısından bir tane bütün parçalarıyla olacak şekilde bir tane şalter almak istiyorum.fakat bir türlü hangi parçaları almam gerektiği konusunda yardımcı olacak birini bulamadım.Çünkü sadece şalter işe yaramaz içindeki ekstra parçalar ayrı alınıyor diye duydum.Hangi parçalar şalterin üzerinde takılı geliyor hangileri ekstra olarak alınıyor.Bu konuda bana yardımcı olabilecek üyelerimize şimdiden teşekkür ederim.Dağıtım şalterinde 1 adet düşük gerilim bobini (3WL9111-0AE05-0AA0) 2 adet açtırma bobini(3WL9111-0AD06-0AA0)
Şebeke ve jeneratör şalterinde ise 1 adet düşük gerilim bobini 1 adet Açtırma bobini bulunuyor.