Siemens a08-16 nasıl bilinir? vestelmi wmk1000 mi siemensmi?

Mefairo

Üye
Merhaba, evimizde 2 adet çamaşır makinası var..biri hanımın 2015 de sıfır aldığı Siemens a08-16 diğeri benim 2010 model vestel wmk1000. Evleri birleştirirken ben Vestelden çok memnundum ama siemens daha iyidir ya diyerek bikaç karşılaştırma yıkaması yapmıştık fakat kesinlikle vestelin yıkadığı çamaşırlar daha temiz ve mis kokulu çıkıyordu...bizde siemensi depoya kaldırdık, vesteli eskitelim, zaten kart arızaları vs kronik, çabuk pert olur, çöpe atar siemensi çıkarırız dedik vedalaştık.

Sene 2025, vestelin kartını tamirini çözdüm 2 defa tamir ettim.yedek kartımda var. motor kömür hala çok iyi durumda, geçen kazan rulmanlar artık gidik diye söktüm Nsk rulman alıp keçelerle yeniledim, amortisörleride patlaktı, onlarıda yeniledim, geri topladım, test programında spin attırdım, makina sıfır gibi oldu amaaa görsel deseniz, vestelin sarı plastik panelli görünümü ve deterjan bölümü altı paslanma huyu derken hanım cırlamaya başladı, dedi siemensi isterim... ok dedik, geri çıkardık... bir boş yıkama, kontroller vs derken kurduk... fakat daha 2. tur çamaşırda vesteli geri takalım şeklinde istek geldi Vestel açık ara daha iyi yıkıyordu.

Şimdi siemens ve vestel arasında bariz gördüğüm fark vestel 1000 devir, siemens 800 geçsede sıkma programı bariz çok daha yavaş.Bende parazit kondansatör değiştirdim ama bi fark göremedim.(eskidiğinde malum yıkama hızı bayılabiliyor) Ayrıca ilk su alımında bariz farklar var. Vestel daha çok su alıyor. ayrıca vestel çamaşırı daha haşin yıkıyor, yani çevirirken sert çevirip duruyor ve bu sayede çamaşır daha çok çiteleniyor, siemens daha kibar sağ sol çamaşırı çevirirken...

Özetle siemensten beklediğimiz performansı alamıyoruz ve şaşırıyoruz başlığımın amacı siz deneyimli ustalarla, makinanın yıkama performansıyla oynayabilecek olup olamayacağım şeklinde... örnek, bana kalırsa yıkama programı vestelde daha başarılı...beyin yazılım güncelleme felan la performans değişebilirmi? yada ne bileyim, üstünde pod yok ama beyinden deviri arttırabilirmiyim? (vestelde pod yoktu, pod olan versiyonu varmış, pod lehimledim ve istediğim devire alabiliyorum örneğin) , Yada prosestata müdahale edip su seviyesine müdahale etsem çözermiyim işi? ( gerçi bidonla ekliyorum su, sonuç çok değişmiyor)

Kusura bakmayın uzun mesaj yüzünden lakin temelde siemensin bu modeli yıkama performansı açısından iyi bilinmiyorsa yada yapacak bişey yoksa onu ıskartaya ayırıp vestelle devam edeceğiz ama gönülde el vermiyor tertemiz gıcır gıcır makinayı satmak...

Hatta ortak karar sebep siemensin bu modelinin yazılımsal sebepli olması ve yapılacak bişey olmaması yönünde olursa, başka tavsiye edeceğiniz bir modelin paneli,beyni ve tesisatını çıkma olarak alarak takmak şeklinde de hareket edebilirim.

bu anlamda bana marka model tavsiyeside yapabilirsiniz, uğraşır yaparım

Son düzenleme:
Vestel 1200 devirmiş hocam. Siemens iyi bir marka olsa da Vestel de kötü değil en azından bazı modelleri çok güzel. Paslanma sorununu çözün üzerine tekrar boya atın sar plastik görüntüsü için de kaplamalar var çok güzel şık kaplamalar var onları kullanabilirsiniz veya hafif bi zımpara ile boyayabilirsiniz.

Makineye oldukça hakimsiniz zaten bu işleri kolaylıkla yapabileceğinizi düşünüyorum. Yenge çok kızarsa bırakın 1 ay Siemens i kullansın sonra anlar Vestel in değerini. Yeni makineler çok daha dayanıksız.

Bence hiç karışmayın istediği makina ile yıkasın .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ustam vallahi elektronige mekanige motosiklet tamirine el yatkınlığı diyelim, bu grupta yardımlaşan ustalarda zamanında iyi eğittiler yönlendirdiler, nice çamaşır makinası beyni tamir ettim, buzdolabı kartı iptal edip analoğa çevirdim, hobi işte...

Kadınları bilirsiniz bozuk olmasada canları sıkılınca, görüntüden bıkınca yenilensin diyorlar ama busefer kendisi ters köşe oldu, kazanan vestel çıktı... ha yalan yok simensin tipi görüntüsü daha temiz ve modern, benimde işime gelir onu takmak o yuzden acaba basit müdahaleyle yapılabilecek bişey varmı siemense diye merak ettiğim için konu açtım.

kasayı şahin tofaş beyazı sprey boya bastırıp zımpara macun boyayacağım o kolay... sarı yerleride dediğiniz gibi beyazlatma yöntemleri mevcut youtuba da... onuda bi yapayım bakalım ortak fikir ne olacak

Benim anladığım, makinanın yıkama ve sıkma devri önemli haksızmıyım? yıkarken ve sıkarken vestel daha seri çeviriyor. sanırım en büyük farkı oradan yaratıyor. tekrar teşekkür ederim.
Bence hiç karışmayın istediği makina ile yıkasın .

valla ikimizinde gönlü siemensi istiyor(daha temiz ve modern görünümden dolayı) ama gönlümüzüde vestel yıkamasıyla çeliyor siemense bi modifikasyon yapılabiliyorsa onu yapmayı isteriz tavsiyelere açığız...

Bu sağlam makinalar için kafaya takılacak durumlar değil .

Psikolojiniz diyor , kendinize iş arıyorsunuz .
Komşularınız atacak makinası varsa tamir işi ile ilğilenmeniz .
Zaten belirlemişiniz makinanını adını .

İsterseniz buradan anket açabilirsiniz . .
Canınız sıkılıyor gibi geldi ..

Keşke bol makina olup seçecek belirlemek olsa ...

Kolay gelsin Sağlıcakla ...

Son düzenleme:
güzel insan, hanımınıza iyi bakın. ben kızımın annesine beyaz eşyayı alırdım, bir iki kullanır beğenmedim derse, hemen bir mağazaya götürür istediğini alırdım. onu da beğenmezse gider yine yenisini alırdım. o gidene kadar evimizde sadece 2 yada 3 beyaz eşya ömrünü tamamladı. tabii ki bunlara da büyük katkısı olmuştur.

Yeni makinalar öyle, daha az su alıyor.

Çamaşırlar çok kirli değilse, iyi yıkaması ne kadar fark edebilir ki? Gündelik kıyafetler zaten çok kirli olmaz.

okadar haklısınızki... bi ömür aslında max 3-4 tane makina eskitir..derdimize değmez bende öyle yapıyorum...seçimi bırakıyorum, lakin busefer ters köşe etti bizi eski makına mühendis olarak sebebini anlamaya çalışıyorum esasen, yoksa yenisini almak çok basit... ama şunuda biliyorum, yenisini alınca başımıza daha çok dert alacağız çünkü bugünkü endüstri bozuk... 30 bin vereceğimiz makinaya 5 sene dolmadan usta çağırmak zorunda kalcaz oda saçma sapan kazıklayacak vs biliyorum başıma gelecekleri...yeni ürünler cidden çok defolu ve kalitesiz... bak bende 28 senelik motorcuyum, yeni motorlara ORS rulmanı basıyorlar tekere, 5000 km demeden arka göbek rulman dağıtıyor...aynı ors artık tüm çamaşır makinalarında..kazan ondan patlıyor, ilanlar dolu şuan 2-3 senelik arızalı kazan diye...

evimde şuan 30 senelik arçelik leydi bulaşık makinası var( siemens üretimi) 2 sene önce bizimki dedi yeter artık yenileyelim, eski eski bu ne yaa diye... arızalı felan değil, kristal tertemiz yıkıyor hala... peki canım dedim, git seç dedim...gitmiş almış dokunmatik ekranlı bi arçelik hayırlı olsun dedim, leydiyi tabiki atmadım depoma kaldırdım ondan habersiz. bikere ustalar bilir, her makina yıkaması farklıdır... arçelikten mutlu olamadı. lekeli, yok mat yok bulaşıklar şöyle.. demeden 14. ayda beyin arızası aldık... firma da demezmi kullanıcı hatası...neti arattım, aynı kronik sorun ve biçok davacı var... tüketici hakem heyetinden haber bekleyen biçok kişi var... bizimki hüngür hüngür sinirleri bozuldu tabi çıkardım leydiyi getirdim sevinçten 4 köşe gidem para az değil ama ömür kısa dert etmeye değmiyor...

benim gibi mühendis teknik adamlar manyaktır işte... ben işin teorisindeyim, başlığın amacıda konuyu anlamak..siemens neden daha kötü yıkıyor anlamak.. varsa çaresi modifiye edeyim çözeyim aha hemen bitane çıkıyo yok psikolojiniz yok bilmemneniz.. yok iş arıonuz..etiletleyip primde vermiim şimdi şirket yöneten adamım yapım şirketi medya produksiyon yazılım şirketi ayrı ... tamir işi hobi işi bedavaya çöpe atarım hediye ederim o makinayıda, o makina neden vestel kadar iyi yıkamıo çözmezsem zihnim yorulur ;=) biz 80 ler nesiliz çözücez arkadaş
Yeni makinalar öyle, daha az su alıyor.

Çamaşırlar çok kirli değilse, iyi yıkaması ne kadar fark edebilir ki? Gündelik kıyafetler zaten çok kirli olmaz.
o iş hiç öle değil dostum aklın şaşar... 30 senelik makina alırsın 1000tl ye pırıl pırıl yapar yağlı kirli tshirtü, son model 30 bin bastıın makina ne yapsan yıkayamaz gömleği... endüstri bu konuları iyi planlar.. motoru güçsüz koyar, suyu az aldırır, beyni ömürlü yapar 2 senede patlatır felan fişman.. yeterince deneyimlediğinde anlarsın eğer dediğin doğru olsaydı bi magazaya gittiğinde a101 deki 8 bin lik makinayla diğer magazadaki 20-30 binlik makinanın aynı yıkıyor olması lazımdı hepsi aynı yıkıyorsa neden bukadar fiyat farkı var diye düşünmek gerekir derim ,)
ee sizene velevki canım skıldı, konu açtım.. bilginle tecrübenle konuş, boş yapcaksan niye burdasınki, ukalalık sana ne kazandırcak yani? ... bak başlık belli, siemensin bu modeli nasıl bilirsiniz diyorum. prof üyesin madem,deki bana siemensin o modeli malesef iyi değil elden çıkar vestel daha iyi, yada siemense şunu yaparsan daha iyi yıkar.. yada hiç uğraşma şöyle yap ... Ben nasıl olur o siemens vestelden daha iyi yıkıyor anlamak derdindeyim...felsefe yapmak fantazin varsa üniversiyede git sosyoloji oku rahatla arkadaş...

Son düzenleme:

Sn arkadaşım.
Bir sayfa yazı yazdım sonra sildim .

Tek cümle yeter dedim .
Hayatına bakmanız.

Kolay gelsin Sağlıcakla ...

Şimdi siemens ve vestel arasında bariz gördüğüm fark vestel 1000 devir, siemens 800 geçsede sıkma programı bariz çok daha yavaş .

Bu makina herhalde .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…