siemens motor bağlantısı.

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
408
Puanları
16
Yaş
41
arkadaşlar dün elime siemens marka bir asenkron motor geçti modeli
auf 1la7 130-4aa61z siemense baktım ama bulamadım..bu motorda fazladan 2 kablo daha var sargılardan gelen 3 er adet bobin uçlarından hariç..bu iki kablo frenleme veya fana ait değil bunlar dışında birşey..bu motor rotoru sargılı olsa 3 uç gelmesi gerekmiyormu yani toplamda 9 olacak..motoru bu iki kabloyu kullanmadan çalıştırdım ama ısınma oluyor sizce sebebi ne olabilir yada bu iki kablo nedir acaba..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
O ıkı kablo, alialdemır arkadasında dediği gibi termıstör uclarıdır. Motor sargıları aşırı ısındıgında, termıstörün ısınma derecesıne göre, baglı olduğu termıstör koruma rölesinin kontaklarını açtırarark motoru durdurur. Bazı modelllerde de, termostat olabılır, bu durumda da kumanda devresıne dırekt baglanabılır.
 
slm arkadaş o mot.çift devirli olması gerekiyor iyi kontrolet yani 750_1000_1500 gibi
 
dediğiniz gibi termistör uçları arkadaşlar..motor devri sabit sayın bedirhanbey o zaman termistör olmalı bir denemeliyim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…