siemens plc hizi

patress

Üye
Katılım
11 Ağu 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
herkese merhaba,

fabrikamizda secme makineleri var mesafe sensorlu kamerali vs. saniyede 25 urun degerlendirmesi gerekiyor. beckoff ve allen bradley kullanilmis. allen bradleyler nispeten yavas kaliyor. siemens icin bir degerlendirme yapabilir misiniz, tesekkurler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bahsettiğiniz konu eğer PLC nin program döngüsü hızı ise,döngü hızı yazılımın boyutuna ve yapılan işlemlere göre değiştiği için net birşey söylemek zor bence.

Kendi çalıştığım PLC lerden örnek verebilirim

CPU315 work memory 109 kbyte 46-100 ms
CPU315 work memory 99 kbyte 28-86ms
 
yanitiniz icin tesekkurler. demek istedigim mekanik olarak ve kamera sistemi olarak birbirinin aynisi makineler. hiz 18-19 larda ikisinde de sorun yok. ancak hizi arttirdigim zaman allen bradley atlamalar yapiyor. dediginize katiliyorum programin buyuklugu etkili. ayni sartlarda ayni program buyuklugu ayni islem surelerinde bu uclu de siemens nerde olurdu onu merak ettim
 
Hız gerektiren önemli proseslerde ayrıca High speed counter kullanılabilir.
 
Siemenste hız olayı değişik. S7-200-1200 farklı, s7-300 farklı s7-400 hepsinin işlem hızları farklı. dolayısı ile döngü hızları da değişiyor. Ayrıca arkadaşların dediği gibi özel uygulamalar hızlı çalışabilen modüller de var. Ayrıca haberleşme olarak profinet kullanırsan haberleşmede de siemens hızlı çalışabilir. Programın saykıl süresini cpu içinde görebiliyorsun zaten. Siemensten çok daha hızlı cpu lar var, bence siemens ortalarda bir yerde kalır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…