Siemens s7300 ve .net uygulaması

Fluke mail yada msn verebilirmisin ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
fluke ben c# ile uygulama yapıcam.opcAoutomotion.dll kullanmam yeterli.yada başka bi dll varmı c# form uygulamalrı için.
 
OPCAutomation.Dll,

Yansız bir kütüphanedir. Yani hangi dil ile kütüphaneye ulaştığın önemli değildir. C# ile programlarken OPC ile ilgili tüm metodları bu kütüphaneden alacaksın.
 
ya arkdaşlar ben bu s7 3000 plc den verileri nasıl çekecem yani nasıl grup tag oluşturacam.plc deki hangi hücreye ulaşmam gerekiyor.
 
S7300 de yazdıgın programa gore genelde data bloklari kullanabilirsin yani ornegin
L +12.2
L +10.0
+R
T DB1.DBD4
db1.dbd4 te bir reel sayi degerini opcservera adres olarak DB1.DBD4 OLARAK YAZIP OPCTAG NAME OLARAKTA REEL1 DERSEK BURDAKI REEL SAYIYI TANIMLAMIS OLURUZ
 
ago kardeşim mail atarmısın lütfen yada msn varmı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hilass ben sana maili attım takıldıgın noktayı net olarak belırtırsen yanı hangı asamada oldugunu.Daha efektif yardım edebılırım.
 
arkadaşlar C# da kodladım fakat okuma hızı 1000 ms nin altına düşmüyor. internetteki diğer vb.net örneklerinde de aynı sıkıntı var.updaterate 100ms olmasına rağmen 1000ms nin altında okuma yapmıyor.labview de denedim 100ms de okuyor.Bu konuda fikri olan varmı acaba.
herkese iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • S7300 C#.NET OPC.rar
    134 KB · Görüntüleme: 91
OPC server kullanarak bir PC istasyonu oluşturdum ve simatic net opc scout v10 programında taglarımı görüyor ve değerlerini deiştirebiliyorum. Yapmak istediğim işlem bu tagları ağa bağlı olan diğer PC de yada web'de izlemek. Siemensin pdf lerinde DCOM diye bir yapıdan bahsedilmiş pdf lere bakarak DCOM oluşturdum ama bu DCOM u nasıl kullanacağımıda bulamadım.
Kısaca simatic net'teki tagları diğer bilgisayara yada web ortamına nasıl aktarabilirim. Yardım ve yorumlarınızı bekliyoruum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…