Sigorta seçimi

ycmy

Üye
arkadaşlar size bir sorum olacak 7,5 KVA monofaze bir jeneratörden kaç amper akım çekeriz? bu jeneratörün çıkışına priz bağlasak hangi tip ve değerde Sigorta takmamız gerekir?

27 a gibi bir değer düşünebilirsiniz max 32 a sigortayı çıkışa koyup oradan dağıtım için daha düşük değerli ihtiyaca göre amperli Sigorta koymak en doğru yöntem olacaktır

27 a gibi bir değer düşünebilirsiniz max 32 a sigortayı çıkışa koyup oradan dağıtım için daha düşük değerli ihtiyaca göre amperli Sigorta koymak en doğru yöntem olacaktır

bu 27 amper i nerden buldunuz acaba 7500*0,8 / 220 formulünden mi gittiniz

7.5 kva jeneratörden 32 amper akım max çekebilirsiniz daha fazla çekmeye çalışmamalısınız 32 amper Sigorta uygun olacaktır

p=U*I*COSFİ 7.5 KVA =7500 VA=7500*0.8= 6000 WATT EDER

FORMULE KOYARSAK
6000= 220* I*0.8 =34 AMPER YAPAR

VERİM % 98 olarak hesap edilirse 32 ampere ulaşmış oluruz

bu behsettiğim stndby çalıştırma için geçerlidir . sigortanın karekteristiğinide yükün durumuna göre seçmelisiniz demereajlı yükler var ise gecikmeli atan sigorta seçmelisiniz..

tamamen kullanacağın yüklere baglıdır cosfisi düşük yük kullanacaksan bu amperin yarısını bile alamayabilirsin 34 hesabı tamamen cosfi 1 olarak yapılan hesaplardır

7.5 kva jeneratörden 32 amper akım max çekebilirsiniz daha fazla çekmeye çalışmamalısınız 32 amper Sigorta uygun olacaktır

p=U*I*COSFİ 7.5 KVA =7500 VA=7500*0.8= 6000 WATT EDER

FORMULE KOYARSAK
6000= 220* I*0.8 =34 AMPER YAPAR

VERİM % 98 olarak hesap edilirse 32 ampere ulaşmış oluruz

bu behsettiğim stndby çalıştırma için geçerlidir . sigortanın karekteristiğinide yükün durumuna göre seçmelisiniz demereajlı yükler var ise gecikmeli atan sigorta seçmelisiniz..

burada alternatör verimini neden dikkate alıyoruz onu anlayamadım. 7,5 KVA zaten bizim çıkış gücümüz değil midir? Yani alternatör verimi düşüldükten sonraki net çıkış değeri (standby çalışmada)

Birde bunun 7500/220 şeklinde hesaplayan sayın fahri hocama bir sorum olacak burada cos fi değerinin bir öenmi yok mudur acaba?

kva verilen değerler için,Cosq değeri kullanılmaz.

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan

Yeni konular

Geri