Torukojinnn
Üye
LCR metreyi ne kadara aldınız hocam ?Ekli dosyayı görüntüle 89411
Hocam merhaba,Lcr T4 aldim ve siparis verdigim yeni kapasitorler geldi. Garanti olsun diye olcum yaptim,
Sonuçlar;
Polyester eski 0,33 uf 275 V= 333,5 nf Esr 7 ohm
Polyester Yeni uzerinde farad yazmiyo ve digerinden buyuk =929,2nf Esr 2 ohm
Eski 470uf 25V = 429,8 uf Esr 0,29 ohm Vloss: 1,6%
Yeni =458,3 uf Esr 0,27 ohm Vloss:0,9 %
Eski 220uf 10V =233,4uf Esr 0,67 ohm Vloss:4,8%
Yeni: 211,3 uf Esr 0,65 ohm Vloss: 2,2%
Hocam yani yeni polyester kapsitoru yanlis degerde mi yollamislar? Yoksa bunu da orjinalin yerine kullanabilir miyim?
Diger iki eski kapasitor arizali mi? ve yenilerinin degerleri uygun mu?
Saygılar
LCR metreyi ne kadara aldınız hocam ?
Forumda Elektronik konusunda çok üstadlar var . Benim elektronik konusunda hali hazırdaki seviyem hurdaliktan bulduğum bütün elektronik kartları üstünde nokta bile kalmayacak seviyede söküp , sökülen elemanları gruplara göre kutulara doldurmak . Bir yandan da o eleman neymiş, bu eleman niye buraya bağlı , öteki ne ise yarıyor, beriki niye ters duruyor falan feşmakan anlamaya çalışmak. Yanı uzun lafın kısası sorunuza cevap vermesem daha makbul olurbirader ben de sevindim biri soruma cvp vermiştir diye
Neyse soruna gelince fiyatı 280-320 arası internette
Eyvallah üstadForumda Elektronik konusunda çok üstadlar var . Benim elektronik konusunda hali hazırdaki seviyem hurdaliktan bulduğum bütün elektronik kartları üstünde nokta bile kalmayacak seviyede söküp , sökülen elemanları gruplara göre kutulara doldurmak . Bir yandan da o eleman neymiş, bu eleman niye buraya bağlı , öteki ne ise yarıyor, beriki niye ters duruyor falan feşmakan anlamaya çalışmak. Yanı uzun lafın kısası sorunuza cevap vermesem daha makbul olurParmağınızı da sağlam kesmişsiniz. Geçmiş olsun . Az daha dikişlik olacakmış.
Üstad ölçüm düzgündü ama seni kırmadım kalibre yaptım sonuç yine aynı, orjinal soruma dönersek???
kalibre et videoda yapıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?