Simülasyonda Çalışan Devre neden çalışmıyor..

dosyayı incelemede n yazıyorum.Benim başımada benzer bişey gelmişti çok fazla mazleme ile onalrca kez denemiştim.Sonra çok kıytırık bir hatayı arkadaşım söyledi.Arkadaşım üstelik bu işlerden hiçte anlamazçHavyamın sıcaklığı transistörlerin yapısını bozuyormuş bunu lehimleme işinden sonra picin bacaklarını kontrol edince gördüm.Benimki harbi amele bişeydi bence senin probleminde böyle bişey eve gidince dosyayı indirip bakacağım.İnşallah o kadar uğraşmana değen bir hata olur
 
devrede iki adet entegre var zaten 16F877 ve uln2803 ve ikisinide karta direk monte etmiyorum ikisinide soketle monte ediyorum :'( bana göre de kıytırık bi hata çıkacak ama cidden bu devre çok şey öğretti bana..
nasıl olsa çalışan değil çalışmayan devre öğretirmiş ama bu hakketen baydı yaw :-\ :-\
 
mehmethemyn günaydın arkadaşım bundan 2 sene evvel tez çalışmalarımda bende benzer sorun yaşamıştım belkide benim çözüm sana yardımcı olabilir. Proteusta çalışan program aynen bendede çalışmamıştı daha sonra tüm toprakları birleştirdim işte o zaman devre çalıştı tüm toprakları birleştirmeni öneririm sana adaptörün entegrenin ve diğer elektronik parçaların topraklarını birleştir. Kolay gelsin
 

günaydın adem.. esas devrede zaten güç kaynağı var yani devreye direk 220 ac giriyo ve tüm topraklar birleşik..
gece programı tekrar inceledim ve pwerup timer ve brown out detectin aktif olduğunu gördüm.. şimdi onları devre dışı bırakarak tekrar bi deniycem.. bakalım belkide sorun yazılımsaldır..

bu arada devrede regülatör olarak 2575 kullanıyorum çok da memnunum ama ordada ufak bi sorun yaşadım.. onu hallettik Allah tan.. sorun şuydu.. devre gayet normal çalışırken aniden saçma sapan hareketler yapmaya başlıyodu onunda sebebi kullandığım bobindi çünkü elimde olmadığı için düşük değerli bir bobin kullanmıştım ve oda 2575 smps gibi çalıştığı için yetmiyodu.. aklınızda bulunsun diye söylüyorum..

şimdi işe geldim ve tüm günümü bu soruna ayırcam.. bulur bulmazda yazarım hemen

herkese iyi çalışmalar..
 
Arkadaşlar merhaba..

devre nihayetinde çalıştı ama sorun kartta yada güç kaynağında değil yazılımda bulundu.. pic için yaptığım bazı ayarları değiştirince ilk denememde çalıştı devre.. brown out detect ve lvp ayarlarını kaldırınca gayet stabil bi şekilde (benim yapabildiğim kadar stabil) çalışmaya başladı.. ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim..
ama bu iş bana baya tecrübe oldu..

herkese kolay gelsin..
saygılar..
 
Az önce bende devrede denedim.Hiç bir sorun yok.
Hazır bir devrem vardı 20MHz kristal takılı idi , yazılımda osc 20000000 yazarak derledim ve taktım hatasız çalıştı.
Üşenmedim kristali değiştirdim osc 4000000 ile derledim , kusursuz çalıştı.

Derleyici 6.0.0.0
 

Ekli dosyalar

  • Desktop.rar
    186.1 KB · Görüntüleme: 4
Sözünü ettiğim cof ve ya cod uzantılı code lere bir örnek yolluyorum,incelemeni öneriyorum.
Dosyadaki , resimdeki yerlere tıkla , ayak resmine her tıkladığında kodların nasıl adım adım ilerlediğini görürsün.
Mplab ve asm ile yazsa idim , sayfada asm lerin ilerleyişi görülecekti.

Bu kadar uzun kod yazabildiğine göre C ye geçmenin vakti gelmiş.
 

Ekli dosyalar

  • t1.rar
    114.6 KB · Görüntüleme: 4
musallim hocam öncelikle yardımınız için teşekkürler..

dediğiniz çok doğru hex proteus için biraz değil baya yavan kalıyo.. çünkü sadece devreyi çalıştırıyo ve bırakın adım adım ilerlemeye eproma dahi bakamıyorum.. ama pic de daha yeniyim kendimi hızla geliştiriyorum.. bir nevi stajımı mikrobasicde yapıp C ye geçmenin planlarını yapıyorum.. bu arada malesef mikroBasic dediğiniz dosyaları çıkartmıyor.. ama bi araştırıyım belki bi modifiye edilebilir mikrobasic..

bu arada C ile kod yazabilmek benim en büyük hayalim.. ama algoritma yapısının ve PIC in kafamda tam anlamıyla oturması için mikrobasic gibi basit bi dilden başlamakla umarım hata eetmemişimdir..

tekrar teşekkür ederim hocam.. iyi çalışmalar..
 
Kendi dosyanda , step tuşuna tıkla , yukarıda debug menüsüne tıkla , en alt bölümdeki seçeneklere tıkla, hepsine de tıkla , ilgili olanlar gözükecektir ve stepe her tıkladığında adım adım yürüyecek.

Hiç oyalanma ve korkma doğrudan C.
Önerim başlangıcı kolay olsun ,öğrenirkende bir taraftan uygulamalarda yapayım dersen CCS C iyi bir başlangıç , İDE yani ara yüzü kullanıcı dostu.
Bir kaç özel dizilim kuralı var gerisi hikaye.Kesinlikle korkulduğu gibi değil.
 
musallim hocam verdiğiniz destek için teşekkür ederim.. size söz en kısa zamanda C ye geçiş yapıcam.. ama keşke herkes sizin gibi olsa.. yok C çok zor yok bilmemne.. bi sürü laflar duyuyoruz etraftan ve tabikide buda insanın motivasyonunu bozuyor.. peki hocam mikroC ile CCS C arasında nasıl bi farklılık var.. piyasadaki C derleyicilerinin özellikleri nasıl biraz bilgi verirseniz sevinirim..

İyi çalışamalar.. kolay gelsin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…