Simatic Mang. S7 de veri alis verisi ..

kalemsiz

Üye
Katılım
18 Ocak 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaslar herkese merhaba,soyle bi sorum olucak : SIMATIC MANAGER da profibus uzerinden gelen bir sayiyi ( degiskeni (variable=x=... degeri) ) program yazarken hangi (LAD dilinde)blocklari kullanarak ifade edebilirim ?.. ve plc de bu sayiyinin kac oldugunu 2lik yada 10luk sistemde farketmez ,, nerde nasil gorebilirim ??
mesela - integer function bolumunden ADD_I blogunu ele alirsak bu blockta 2 giris var IN1 ve IN2 - burda benim istegim degiskeni ,atiyorum ,IN1 olarak nasil gosterebilirim ?? umarim az cok anlatabilmisimdir ...
ilginiz icin simdiden tesekkurler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Simatic managerda bu iş için özelleşen blocklar var SFC14 (Read Consistent Data of a Standart Slave ismine) bunu kullanarak istediğin bir DP adasından gelen herhangi bir veriyi okuyabilirsin. Gerisi de okuduğun veriyi program içinde nereye istiyorsan oraya aktarmana kalıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…