Similasyonda giriş çıkış nasıl simule edilir.

Dediğiniz gibi yaptım fakat hata veriyor. Verdiği hata: Thıs ınstructuon is invalid v.s

WPL Soft Kullanıcı Dostu bir yazılım değil. Açıkcası SIEMENS LOGO nun yazılımda yanına bile yaklaşamaz.

LOGOyu indirip kullanmaya başladım. Bunda ise timer eklemek için soruyorum. Bilen mutlaka rahattır ama yeni başlayan biri için zayıf bir yazılıma sahip.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
F6 dan seçtiğim fonksiyonları ladder diagrama ekleyemiyorum.
 
Merhaba

Similasyon programını her açışımda bu hata mesajını alıyorum


İkinci yapamadığım şey gecikmeli bir zaman saati eklemek. Yukarıda anlatıldığı gibi işlemleri sıra ile yaptım ama o.k tıklayınca eklenmedi.
 
Yapacağınız işlem LD M0------------TMR T0 K100 bu satırı eklediğinizde M0 kontağını aktif ettiğinizde timer 10 sn sayacaktır. Yapacağınız işlemler basit ancak her yeni şeye alışmada yaşanan durumlar göz ardı edilmemelidir.
 
arkadaşlar ben plc step 7 indirdirdim ve kullanmaya başladım ancak yazdığım programı plc run moduna alarak çalıştıramıyorum hata veriyor yardımcı olursanız sevinirim
 
Step7 Siemens plcler için yazılmış bir programdır ve manuellerinde simulasyıonun nasıl yapılacağı anlatılıyor. manuellerini indirip okuyunuz. Manueller içinde siemens PLC bölümüne bakmanızı tavsiye edderim burası Delta PLC ile ilgili bölümödür burada bulamazsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…