Simulasyon

kartal21

Üye
Katılım
2 Eyl 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
delta plc ve operatör panel olmadan bilgisayarda simulasyon yapmak münkünmü? yani hem plc deki simulasyonu açcam hemde paneldekini, panelden plc yi kontrol edecem
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. kartal21,

WPLSoft ile simulasyon yapmanız mümkündür. Paylaştığım resimde yuvarlak içine alınmış bölümden "Simulator" moduna geçip yapabiliyorsunuz.

Saygılarımla,

 
tşk ederim bnim anlatmak istediğim bu değildi simulasyon yapmakta sorun yaşamıyom, elimde plc ve panel yok panelden yapmış olduğum programlan örneğin yazma adresi m10 olan butona bastığımda plc deki simulasyonuda açıp çekip çekmediğine bakcam ortada panel ve plc yok sadece her iki simulasyon devrede. denedim denedim olmadı yapamadım

panel programı delta dop panel screen editor
 
Sn. kartal21,

Şu ana kadar hiç denemek aklıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla Screen Editor ile WPLSoft yazılımlarının simulasyon ortamında haberleşme mümkün olmuyor.

Ama siz yine de İLETİŞİM adresinden teknik destekle bir görüşme yapın isterseniz..

Saygılarımla,
 
Son düzenleme:
Merhaba,

WPLSoft ve ScreenEditor simulatörleri kendi uygulamaları için simulasyon ortamı sağlamaktadır.
Birlikte PLC+HMI şeklinde simulasyon özelliği mevcut değildir.

İyi çalışmalar.
 
Sn. imdatatas,

Aslında benim aklıma takılan bir konu oldu. Eğer PLC ve HMI programlama aynı yazılım içerisinde farklı modüllerle yapılabilirse veya sanal COM portlar üzerinden WPLSoft ve Screen Editor arasında haberleşme sağlanabilirse simülasyon için de ortam hazırlanmış olurdu. Sanki çok mu şey istiyorum ne..

Böyle bir çalışma mevcut mudur peki bilginiz var mı?

Saygılarımla,
 
aslında sanal com portlar üzerinden yapılsa çok iyi olcak sanal çift com port üreten bir program buldum Virtual Serial Port Driver ama denedim denedim yapamadım WPLSoft ve Screen Editor arasında haberleşme sağlanmadı yada indirdiğim program demo ondanda olabilir die tahmin ediyorum delta yetkilisine gönderdiğim msjda 2 simülatörü birbiri ile senkronize çalıştırmanın bir yolu tarafımızda mevcut değildir söylendi.

herhalde böyle bir özellik yok.
 
Sn. imdatatas olmadığını söyledi ki kendisinin distribitör düzeyinde bilgisi olduğunu düşündüğüm için yok diyorsa yoktur, o konuda şüphem yok. Benimki nacizane bir öneriydi.
 
Merhaba,

Şu anda bu tip çalışma mevcut değil.
Ama konu hakkında bir güncelleme olursa sizlerle paylaşıyor olacağım.

İyi çalışmalar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…