merhaba arkadaslar uretim hattımızda bir makınemiz var makıne kapasıtesi uretime yetisemiyor bizim firmada tek vardiya uzerinden calısan bir firma bundan oturu aksam paydosdan sabaha kadar calısmasını istiyoruz bunun için her hangi bir arıza durumunda guvenlik kulubesının dahili numarasını aratmak istiyorum cunku makine guvenligin gorebilecegi bir noktada degil
Makinenin arızaya geçtiğini algılayabilecek bir sensör kullan. Sensörden gelen bilgi ile de bir Elektronik devre ile telefon numarasını aratabilirsin. Mikrodenetleyici, arduino, gsm sheeld ya da plc kullanarak yapabilirsin.
İstediğiniz çözümü yapabilmenin birçok yolu var işletmenizde dahili hat için kullanılan santralde uygun alt yapı var ise santral üzerinden çözersiniz yada Bolubey'nin mesajında dediği gibi gsm modüllü bir plc veya ardunio üzerinden istediğiniz yeri arayabilirsiniz.
Ancak endüstri 4.0 standardında dizayn edilmemiş bir makinanın akşamdan sabaha kadar hiç kimsenin olmadığı bir işletmede kendi başına çalışması ne kadar güvenli en azından bir kişide olsa akşamları bir personel istihdam etmek gerekir diye düşünüyorum,aksi halde çalışan bir makinada zamanında müdahale edilmeyen bir olumsuzluk Allah muhafaza çok daha büyük felaketlere neden olabilir.
tesekkur ederim tüm soylediklerinize katılmakla birlikde guvenlik ile makina aynı katta degiller ama makine yi gören kameralarımız guvenlik kulubesinden izlenebilmekte söyle bir durumda var makine arızaya gectikden 15 sn sonra kendini kapatıyor burdakı maksat urun bazen makineye sıkısıyor sıkısısan urun cıkartılıp makineye tekrar start verilecek
söyle bir urun buldum http://www.elektronikguvenliksistemleri.info/?s=vd2005
merhaba arkadaslar uretim hattımızda bir makınemiz var makıne kapasıtesi uretime yetisemiyor bizim firmada tek vardiya uzerinden calısan bir firma bundan oturu aksam paydosdan sabaha kadar calısmasını istiyoruz bunun için her hangi bir arıza durumunda guvenlik kulubesının dahili numarasını aratmak istiyorum cunku makine guvenligin gorebilecegi bir noktada degil
merhaba sn . @devil190795 konuyu açman gerekir herhangi bir arıza nedir ?
''' 15 sn sonra kendini kapatıyor burdakı maksat urun bazen makineye sıkısıyor sıkısısan urun cıkartılıp makineye tekrar start verilecek '''
sadece sorun ?
video yayınlasanız fikir açısında daha iyi olurdu !!!
ana neden , sıkışan parçayı arızaya geçmeden çözüme ulaştırmak .
merhaba sn . @devil190795 konuyu açman gerekir herhangi bir arıza nedir ?
''' 15 sn sonra kendini kapatıyor burdakı maksat urun bazen makineye sıkısıyor sıkısısan urun cıkartılıp makineye tekrar start verilecek '''
sadece sorun ?
video yayınlasanız fikir açısında daha iyi olurdu !!!
ana neden , sıkışan parçayı arızaya geçmeden çözüme ulaştırmak .