confickerbelasi
Profesyonel Üye
hocam bu sistem bana ne kadara mal olur ?
gercekten koruma saglarmi ?
ayrica malzemelerin linkini verirmisiniz rica etsem . alip yapalim olmadi bunu.
birde tam olarak.nasil baglayacaz bir Baglanti semasi paylasirsaniz cok sevinirim. ayrica bu sistem butun evi koruma altina alirmi ciddi manada
73 mm klemsan plastik pcb montaj raya pcb hazırlamıştım. Pcb nin yolları ekstra kalın olacak. Faza 32 amper votomat bağladıktan sonra gdt varistör ve kapasitörü, yüke paralel olarak bağlamıştım.
Fiyatını bilmiyorum yaklaşık 10 yıldır yapmıyorum.
Bu devreyi şehirler arası yollardaki kavşak kontrol cihazlarını şebekeden giren yıldırımdan korumak için hazırlamıştım.
Bu koruma devresi olmayan cihazlara şebekeden yıldırım girdiğinde cihaz içinde yangın çıkıyor kömür gibi oluyordu. Meskün mahal dışında şebekeden giren yıldırım çok daha güçlü oluyor. Yıldırım enerjisinin çoğu sizin cihazınız üzerinden toprağa boşalıyor. Meskün mahallerde yıldırım enerjisi birçok yüke bölündüğü için çok zarar vermez. Yinede cihazları bozabilir.
Yıldırım %99 faz üzerinden geliyor. Faz ile nötr arasına konulacak gdt li devre yeterli oluyor.
Bazı bölgelerde şebeke voltajının değişken olması sebebiyle 350 volt yerine 600 volt gdt ve 275 volt varistör kullanmak zorunda kalıyorduk, Bu durumda devre yine çalışıyor , cihazda yangın çıkmasını engelliyor fakat bazen birkaç triyak yanabiliyordu. Ancak devre votomatı attırdığından tekrar otomatı kaldırınca cihazımız çalışıyordu.
Gdt ve varistör hasar görmüyordu. Biz epcos ürünlerini kullanıyorduk ve farnelden sipariş ediyorduk.
Sn. @kesmez in bahsettiği parçalar kaliteli akım koruma prizlerinde mevcut bunlardan alın trimboxtan daha uygun fiyattalar. İçini resimlemiştim.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bugün-ne-sökelim-akım-koruyucu-priz.92717/
Yıldırım 6. kat ve üzeri dairelerin beslendiği fazdan girmiş demekki.zaman içinde yaptığım konuşmalar vs sonucu komsuların da cihazları yanmış benim gibi .
fakat ilginç olan ise cihaz arızaları 6.kat ve yukarı katlarda hep 6. kat ın aşağı katlarda oturn kimselerde cihaz arızası olmamış böyle bir ilginç bir durumu fark ettim . mesela birde bu ne ile alakalı olabilir ..
iyide ben akım koruma pirizi istemiyorum zaten vardı yinede hiç bir işe yaramadı . tv im vs bozulamaktan kurtulamadı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?