Sitemizde profesyonel uzman yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende bu siteye yeni üye oldum. siteye üye olmadan evvel bayağı gezdim bu sitede yazılan mesajları konuları okudum gerçekten işinin ehli kişilerin olduğu kanısına vardım ve üye oldum. gerçekten bence bu sitede bilgileri veren ustalarım işlerinin ehli kişiler benim görüşüm budur. belki benim bilgim çok küçük bir birikim olduğundan bana öyle geliyor belkide, ancak bu siteden ben çok şeyler kaptım ve kapacağımda İNŞAALLAH. uzmanlık konusunda benim görüşüm; buradaki ustalarım olayları yaşarayarak, uygulayarak gördükleri için benim kanımca ehli yani uzman kişilerdir. bu siteyi kuranlara ve burada bizimle bu bilgileri paylaşan ustalarıma da çok çok çok teşekkür ederim...
 
Sn.burçin arkadaşımızın yazdıklarına tümüyle katılıyorum.''Uzman kişiye (eğer kişinin içinden gelmezse )ben sana soru sorayım sende bana herşeyi cevapla ha! bu arada, şunuda bil benden hiçbir karşılık göremezsin ve bekleyemezsin'' diye birşey diyemezsiniz.Ama bu sitede bilgi,tecrübe ve zamanlarını paylaşan yöneticiler ve üyeler bizlerden emin olun ki hiçbir karşılık beklememektedirler.Sadece alınan bir haz vardır paylaşmanın,yardımlaşmanın verdiği huzur ve mutluluk.Bu da bazı insanlar için çok şeye değer. Bence sitemizin paylaşımları çoğu meslektaşımızın sorunlarını çözecek durumdadır.Yeterlidir.
 
Sayın meslektaşlarım ben bu siteye üç aydır üyeyim,27 yıldır bu meslekteyim bu site gerçekten iyiniyetle kurulmuş parayla dahi ulaşamayacagı bilgiler var ben % 80 dilimdeyim yardım isteyen arkadaşlara verilen çevaplara baktığımda % 100 dogruluk payı var yani herkesin bir şey yazarak çurcunaya çevirmeside beklenmesin.Meslektaşlarımdaki bilgide ne UZMANDA VAR NEDE BİLGİNDE hepinize selamlar .
 
Sn : HansAndersan



Malümunuz, " s7300 Analog FC105 FC106 İLE ilgili örnek yardımı.." başlıklı konuda,

Tarih : 13 Ocak 2008

Saat : 18:49

Konunun muhattabı üye' ye " s7300 Analog FC105 FC106 " sorusuna cevaben mesajınızın dosya ek' inde vermiş olduğunuz örnek uygulamadan dolayı ;


erolgke rumuzlu üye sizden bloğun paylaşımını rica etmişti,


erolgke ' Alıntı:
Merhaba HansAndersen,
Bir sakıncası yoksa bu bloğu bizimle paylaşırmısınız. Az da olsa açıklama yazarsanız seviniriz.



Sizin cevabınız ;





Yazışmaların geçtiği konu ;

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/s7300-analog-fc105-fc106-İle-ilgili-örnek-yardımı.4228/



Alıntı yaptığım konudaki yorum ile bu konudaki yorumlarınız bir birini yuhalar nitelikte.
Adını "prensiplerimiz" - "emeğe saygı" diye adlandırıp, bu yönde rica eden kişiye istediğini vermediyseniz, ki verme mecburiyetiniz yok, kimseninde mesleğin inceliklerini ayrıntılarını paylaşma mecburiyeti yok. Doğal olarak kimsenin birilerinden bir şey bekleme hakkı yok.

Fabrikada çalışması için, patrona neden profesyonel uzman çalışanlarımız yok deseydik belki yeri olurdu. Forum gibi diğer sanal buluşma noktalarında bunu söylemekle tepki alabilirsiniz. Ülkenin Eğitiminden sorumlu Devlet Bakanını eleştirmiyorsunuz..!


O zaman birileri çıkıpta o bloğu neden vermediğinizi sorgular veya yargılarsa siz ne cevap verirdiniz ?

Hayatı tarafsız yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ;

Yavuz EMİNOĞLU veya mesleğin inceliklerini bilen diğer kişileri, " kimseye yardımcı olmuyor " - "foruma girme amacı nedir " diye eleştirirseniz, size bir iki kelimelik cümle ile " Mecburmuyum " veya sizin tabrinizle " prensiplerimiz bu emeğe saygı " diye yanıtı verilirse ne diyebilirsiniz ?
 

SAYIN Reis

Yorumlarinizin birçoğuna işin açıkcası güldüm.Ben burada bişeyler soyluyorsam forum uyelerininin verimli bilgi alışverişi yapabilmesi için soyledim.Sayın Yavuz eminoğluna bize yaptığı PLC programlarını ya da yaptığı ozel blokları (yapabildiğini de zannetmiyorum) vermesini istemedim.Madem kıtap yazacak bılgıye sahıp ucundan kenarından bişeyler yazıp insanları bilgilendirebilir.Ayrıca bu arkadaş bir örnekti.Daha başkaları varmı bilemem.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/s7300-analog-fc105-fc106-İle-ilgili-örnek-yardımı.4228/

Yukarıdaki konuda benim verdiğim bilgi aslında sizin için çok önemliydi.Ama anlaşılan yararı olmamış.Benim verdiğim blok doğru içinde büyük emekler taşıdığından verilemez.Ama bu bloğu sitede yayınlayarak boyle blokların varlığından haberdar olmanızı sağladım.Bu da bir şekilde site kullanıcılarına yardımdır.İleride gerektiğinde bizde boyle bir blok oluşturalım.İşimizi öyle halledelim diyeceklerdir.

sayın Burçinin de yorumlarından dolayı üzüntü duydum.Gördüğüm kadarıyla bu sitenin bir misyonunun olmadığını ve ileriye dönük planlarının olmadığını anladım.

Arkadaşlar bir de profesyonellik konusunda herkes değişik yorumlar yapmış.Benim demek istediğim ise farklı.Örneğin ABB den sürücüler üstüne, Siemensten PCS7 üstüne ya da schineder dan kompanzasyon üstüne uzmanlar bu sitede bulunsalar fena mı olur.Kompanzasyon üzerine kaç tane soru sorulmuş foruma bir bakın bakalım.Hangisi profesyonelce cevap bulmuş.Bu sitede ölçtüğü harmoniği değerlendirip buna göre pano dizayn edebilen bir arkadaş çıksın bana desinki ben yaparım.Ne mutlu.Bazı arkadaşların kendilerini kandırdığını düşünüyorum.Ne yazık ki.

Saygılarımla
 
sevgili HansAndersen

Burda eleştirilerden kırılacak bir şey yok kimseyi kırmak yada inciltmek için burda değiliz siz bir rahatsızlığınızı dile getirmişsiniz bizde bu rahatsızlığınızın okadar büyütülecek bir şey olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

Rüzgar eken fıtına biçer diye bir söz vardır. "Örneğin Sayın Yavuz eminoğlu nu sitede zaman zaman görüyoruz.Kendisinin kitapları olduğunu duyuyoruz.Ama burada kimselere yardımcı olduğunu açıkcası görmedim.Siteye girme amacının ne olduğunu bize açıklaması lazım.Şu an ben kitap yazmaya kalksam eminim ki piyasada yer alan kitaplardan daha iyi bir ürün ortaya çıkarırım.Açıkcası bu kitapları gördükçe kitap yazma konusunda dürtülerim artıveriyor.Bu da özeleştiriydi" Bu eleştiriyide siz yaptınız sizce hiçmi kırıcı olmadı bu eleştiri.

Her neyse dediğim gibi kimseyi kırmak için burda değiliz.Konu kimsenin istemediği bir yöne doğru gidiyor.Bu yüzden konu hakkında yapılacak yorumları biraz düşündükten sonra yazalım.

Gelelim sitenin misyonu hakkındaki sıkıntılarınıza.Kimse bir işi yaparken bu şekilde sonunun ne olacağını bilemez.Peki dersenizki siz neler düşünüyorsunuz bu konuda yada neler yapacaksınız diye???

Kontrolkalemi yönetimi olarak tüm yönetici arkadaşlarım kendi adlarına elinden geleni yapıyorlar.Hepimiz gece 2 lere 3 lere kadar konferans görüşmelerde sıkıntılı konuları tartışıp çözüm getirmeye çalışıyoruz.3 te yatıp sabah 6 da işe gidenlerimiz var yani kısacası herkez bu site ileri gitsin diye kendini paralıyor emek veriyor ter akıtıyor.Bölüm yöneticileri aranıyor başvurular değerlendiriliyor.Ne için peki? Tabikide belki yetişemediğimiz yer vardır üyelerimiz sıkıntı çekmesin ve kimseye bu sorunlar aksettirilmeden çözülsün diye.

Yazdıklarımdanda anlaşıldığı gibi bu sitenin misyonu için endişe etmenize gerek yok.Örnek vermek gerekirse google açan arkadaşlar bu ilgiyi göreceklerini düşünmüşlermiydi yada sabancı bakkal dükanını açarken şu andaki duruma geleceğini düşünmüşmüydü.Tarihte buna benzer nice örnekler var...Bu tarz başarılara imza atan arkadaşlardamı misyonsuz


Saygılarımla...
 
işin uzmanı dıyınce aklımıza isminin başına bır unvan takılmış şahızmı aklımıza gelecek
 
uzman arıyorsanız ben burdayım şaka biryana arkadaşlar bu görüşe katılamayacağımı bildiririm.Bence site gayet güzel üstelik çoğu kişi yardım istediği zaman yeteri kadar cevap almıştır ve alacaktır..Benim fikrim tabii karşı çıkan olabilir..Bence kontrolkalemi.com daha iyisini yapana kadar en iyisi bu..Keyfini çıkarın..
 

FERHAT7524 ' Alıntı:
işin uzmanı dıyınce aklımıza isminin başına bır unvan takılmış şahızmı aklımıza gelecek

Arkadaşım anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Durumunuzu kabullenmek neden zor geliyo anlayamadım.Bana Termik santralinin şalt sahasını dizayn edin, bana komple bir kağıt fabrikasının PLC ve Scada programını hazırlayın, bana OG iletim hattının projesini hazırlayın ve bu projeyi uygulayın, herhangi bir fabrikaya yeni bir trafo yerleştirin ve bu trafonun ekipmanları ile birlikte tüm hesaplamalarını yapın, işletmenize 10 adet drive yerleştirin ve bunları tek tek uygulamaniza gore ayarlayın vs vs vs

Yukarıda saydığım işlerden herhangibirisini yapın siz o zaman uzmansınız.Yok hergün fabrikalarda termik resetliyor iseniz ,uzgünüm uzman değilsiniz ve olamazsınız da.
 
sn. HansAndersen

Burda sizinde anlamak istemediğiniz birşey var.Siz burdakonulara cevap veren üyelerin uzman olup olmadığına karar veremezsiniz.Belki adam uzman ama iş yoğunluğu yüzünden cevap veremiyor yada ne bileyim devamlı soru sorulmasından cekinen bir adam uğraşmak istemiyor.

Ayrıca montaj ayrı bir safhadır,arızacılık çok ayrı bir safha ikiside kendine göre uzmanlık ister.Şahsen ben 120MW kurulu gücü olan bir fabrikada anaşalt gurubundayım yani enerjinin fabrikaya girdiği ilk kısım bakımını yaptığım 38 adet OG hücresi 14 Adet Endüksiyon Ocağı 2 Adet ark ocağı var en ufağı 14 tonluk bunların kendi su ve hidrolik sistemleri var bunun dışında 6 adet tavanda gezer 30 tonluk vinç mevcut bu yoğunlukta bile burdayım ama başkasının bunu yapma mecburiyeti yok.Siz neyin uzmanlığı peşindesiniz anlamış değilim.Tekrar söylüyorum Sitede bulunan üyelerden hiç birinin uzmanlığını sınamak size kalmamış size değil kimseye kalmamış.

Tekrar tekrar uyarıyorum hatta rica ediyorum yorumlarınızda kişilerin iş beceri - iş konumlarını veya kabiliyet düzeylerini sorgulamayın ve hatta yaptığınız yorumlarda kırıcı olmayın...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…