Sizce Sensör İmalatına Girsem Tutarmı?

Sizce sensör imalatına girmek doğrumudur?


  • Kullanılan toplam oy
    27
yorumlar için çok teşekkürler..gircez artık dönüş yok
 
Bakkal mantığı ile değil market mantığı ile girmeniz lazım. Para kazanamasanız dahi sizi min 5 yıl geçindirecek( seviye düşüşü olmadan) maddi güce sahip olmanız lazım. Kaliteli olmanız lazım. Fuarları kaçırmadan gidebilmeniz lazım.
Piayasada olanı değil istenileni (isteyen henüz bunu bilmiyor olsa dahi) üretmeniz lazım.
 
Arkadaşlar şu dönem Yerli ürünlerin piyasaya çıkması için en uygun dönemdir.
Hatırlarsanız bir zamanlar Rağbet hep İthal ürünlere idi. Ne zamanki Çin & Uzakdoğu malları piyasaya girdi yerli ürünlerin önemi arttı. Bence bu fırsatı değerlendirip. Sadece bu sektörde değil. İmkanı olanlar bütün sektörlerde yerli üretim çalışmaları yapmalı. Böylece hem kendileri hemde ülkemiz kazanır.
 
jeneratör radyatörlerinde kullanılan sıvı seviye sensörü var. Su azalınca jeneratörü durduruyor. İçinde sanırım bir mıknatıs ve bir reed kontak var. Bir ton para istiyorlar. sinir oluyorum. Bu tip şeyler yaparsanız, neden olmasın.
 
Bende birşey merak ettim. Sensör imalatı elektrik veya elektronik alanıyla doğrudan ilişkili değil aslında. İşin ciddi bir fabrikasyon kısmı var ve çok çeşitli sensörlerin imalatı için çeşitli malzemelerin işlenmesi ile elde edilen bir süreç gerekmiyor mu? Bu işi nasıl yapacağınızdan da bahsedebilir misiniz?
 

Sensör işinde önemli olan elektronik kısmı değil bence.önemli olan kalıbı düzgün yapabilmek veya yaptırabilmek.uygun kalıplar yapıldıktan sonra gerisi basit.ben reed kontaklı manyetik sensör ve hall-effect manyetik sensörlerden başlayacağım.ileriki zamanlarda da indüktif kapasitif üretmeyi düşünüyorum.Bakalım zaman ne göstericek.
Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır..
 

Onlarda civalı kontak olmuyomuydu ben mi yanlış hatırlıyorum.
 

Özellikle nemli ve tozlu yerlerde çalışan sensörlerin izolasyonlarının çok iyi olması lazım. Açık havada çalışacak sensörlerin de gündüz güneşe gece de kuru soğuğa ve bu ikisi arasında gelip gitmeye iyi dayanması lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…