Merhaba
Evimin tavanında 12 adet 24V-6w lık led panel bulunmakta bunların 8 tanesi arızalı kontrol ettiğimde trafolarının arızalı olduğunu gördüm. Bunların tamamına ayrı ayrı trafo almaktansa 24v 10A şerid let trafosu ile tüm panelleri çalıştrabilirmiyim
güzel insan, şimdi ben sesli düşüneyim, siz içinden kötü olanları çöpe atın.
tek trafodan beslemek, olmaz değil ama sınırları ne kadar zorlayabilirsiniz? amperi yetecek mi? voltajı yetecek mi?
şimdi çıkan ölü/bozuk trafo/adaptörler kaç amperdi? gıcık bir soru değil mi? işi yapan ustalar ucuza gelsin diye daima en küçük ve ucuz olanı kullanırlar. 3 katı kuralını pas geçerler.
lamba/led sisteminin uzunluğu kaç metre. al sana bir gıcık soru daha. en yakın uçtan beslediğinde , en uzak uca DC akım yeterli gitmeyecek ve voltaj fena halde düşecektir. bu yüzden genellikle ustalar (işini bilenler) led barı iki ucundan beslerler.
çenesi düşük ben bu kadar düşündü. elemek size kaldı.
Trafoların resmini atıyorum
Hattın uzunluğu 15m
Eğer kaliteli trafo öneriniz var isede alabilirim
Ben böyle sorunla tekrar karşılaşmama adına yüksek amperli 24'v bşr trafo ile halledebilirmiyim diye danılmak istedim.
Verdiğiniz cevaplar içinde teşekkürler
offff of, düşündüklerimin yarısı çöpe gitti. be güzel insan, şu amcalara trafo yerine sürücü/driver desen olmaz mıydı yani... ama cahillik bende tavanda olanlara armatür deniliyordu değil mi?
Trafoların resmini atıyorum
Hattın uzunluğu 15m
Eğer kaliteli trafo öneriniz var isede alabilirim
Ben böyle sorunla tekrar karşılaşmama adına yüksek amperli 24'v bşr trafo ile halledebilirmiyim diye danılmak istedim.
Verdiğiniz cevaplar içinde teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 123270