SMD Kapasitör Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekoban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Haklısınız ama BLDC motorlar bu konuda çok hassas malesef. Ayrıca gönderdiğiniz liste çok faydalı teşekkürler. Orada olması gereken ohm değerleri yazılmış ama ne yazıkki piyasada bulunan bir çok kapasitör bu listedeki değerlere çok uzak

Yorum yapan katkı sağlayan ustalarıma teşekkür ederim. Aliexpress den falan bakıcaz artık. Türkiye de yerel satıcılarda bulmak zor gibi.

yapma ustam, iphone da çinde üretiliyor. kalite = para / para =kalite
Evet, üretimlerin hepsi Çin de.
Enerji ucuz, işçilik ucuz
Hepsi, herşey Çin de üretiliyordu
Çin büyüdü, kontrol edilemiyor.
Şimdi sanayiyi Hindistan 'a, ABD ye kaydırıyorlar.
Taiwan çip te zirve...

Yorum yapan katkı sağlayan ustalarıma teşekkür ederim. Aliexpress den falan bakıcaz artık. Türkiye de yerel satıcılarda bulmak zor gibi.
Türkiye'de böyle bir ürün bulmak günümüzde hayal.
Özellikle ali-veli express gibi sitelerde zaten özellikle kötü ürünler sergilenmektedir.
Kalite aranıyorsa işte aradığınız ürün.
https://tr.rsdelivers.com/product/p...-polymer-capacitor-dc/1793601?backToResults=1
270uF 35V teknik veileri dosyada mevcut.
RS Türkiye temsilciliği aracıyla temin edilebilir.
Birim fiyatı Vergiler dahil 100 küsür TL (Yaklaşık 3$)
3$ bir kondansatör için pahalı gibi görülebilir. Ancak kalite faktörü önemli ise bu fiyat son derece normaldir.
Ürünün menşeği JAPON'dur.
Miktarlı alım gerekiyorsa elbette firma hatırı sayılır indirim de yapacaktır.

Murata firmasının "Simsurfing" diye bir simulasyon sayfası var. Kendi kapasitörlerinin bütün elektriksek karakteristiklerini hem görüyor hem de davranışını simule edebiliyorsun. Ama tabi yerel bir tedarikçi ile yurt dışından getirtilmesi gerekir.

https://ds.murata.com/simsurfing/index.html?lcid=en-us

Mesela listedeki ilk kapasitörün empedans/frekans tepkisini istedim ve bana şunu verdi. Kapasitörün öz rezonans frekansı 260 kHz gibi

1756579669702.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri