Uc3842a entegresi kisa yazdim adini. Trafoyu karttan sokmustum taktim olmadi tekrar soktum Acip tekrar sarmayi dusunuyordum tekrar kotrol edeyim dedim bu sefer primimer 4 ucun 2 ser 2 ser kisa devre oldugunu gordum. Iyice canimi sıktı simdi aksamdan beri kafa yoruyorum. Yani trafo saglama cikti gibi. Kala kala 2 ihtimal kaldi gibi uc3842a entegresi ve 2n60 mosfet transistoru. Bu tarz devrelerin sadece adini duyardim is basa dusunce arastirip ogreniyor gercekten. Simdi bastan alayim 220 volt dogrultulup kondansator ile filtre ediliyor 310 volt civari oluyor bir direnc uzerinden gecip PWM entegresinin ilk hareketini sagliyor o da urettigi dusuk frekansli palslerle mosfeti kumanda ediyor mosfet cikisi trafoya bagli trafonun diger primer sargisinda olusan voltaj basit olarak dogrultularak uc3848a entegresinin besleme ayagina gelip sonsuz dongu basliyor. Basitce Dogru tarif ettim sanirsam. Ilk calistirmada dc310 volt uzerinden 330 k direcle benim uc3848a entegreme 6-7 volt geliyor ariza bakmaya buradan baslamak lazim baktim 330 k direnc te saglam
acme gönderdi