Bazı uygulamalarda yapıyorlar dediğinizi. Kontaktör softstart öncesine konuyor, ikisi aynı anda start alıyor. Bende kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi iptal edilebilir.Kısa süre önce iki pompa devresinde altistart 22 kullandım Schneider'in kullanım kılavuzundaki tavsiyesi kontaktorun girişte kullanılması seklinde. Ben de buna uydum. İncelemenizi tavsiye ederim.
Kontaktörle start yapılmaz.Softstarterin sürekli enerjili kalması gerekir.Softstarteri
de kendinden bypaslı ve 3 faz kontrollu !
tip almanızda yarar var.
Ben inceleyim.Sizde ,başka kaynakları ve
kendi dokümanını tekrar inceleyin.Kon-
taktör kullanmayı istiyorum derseniz,soft
starter çıkışına tabiki koyabilirsiniz.
Kısa süre önce iki pompa devresinde altistart 22 kullandım Schneider'in kullanım kılavuzundaki tavsiyesi kontaktorun girişte kullanılması seklinde. Ben de buna uydum. İncelemenizi tavsiye ederim.
Ben inceleyim.Sizde ,başka kaynakları ve
kendi dokümanını tekrar inceleyin.Kon-
taktör kullanmayı istiyorum derseniz,soft
starter çıkışına tabiki koyabilirsiniz.
Ekteki şekillerde bağlayabilirsin
"Yumuşak yolverici gücü motor gücünün bi üstü secilir" diye bir gelenek var. Fakat kural değil. Ben bu geleneğe de uydum.
Gelelim yumuşak yolverici güç beslemesi yani l1-l2-l3'ün kontaktör üzerinden beslenmesine; bundaki amaç yumuşak yolvericide bir trip oluşursa veya acil stopa basılırsa üç fazın kesilmesi.
Motora yol verme ayrı bir start butonuyla veya kuru kontakla yapılır. Kök 3 bağlantısını dikkate almazsak motor devrini aldıktan sonra yumusak yolverici baypass'ı kendi icinde hallediyor merak etmeyin.
Anladim hocam. O zaman,
Motor koruma, kontaktor, softstarter, motor siralamasina gore devreye alayim. Dogrumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?