Bayram PALA
Üye
Hocam soft starterı kim önerdi bilmiyorum ama bence hemen atlamayın ön bilye bozulursa soft starterla da bozulur size çözüm üretmez belki süreyi biraz daha uzatır. Sıkıntı redüktördeyse redüktörü yenileyin 4 kw motora direkt yol verebilirsiniz . Boşta çalıştırın gözlemleyin 4kw motor muhtemelen helezon, konveyör, elevatör gibi makinaların makinalardaki ayarsızlık bilyeyi bozuyor olabilir.Merhaba, tesisimde çalışan 4kW motorumun sarımcı ustanın dediğine göre redüktöre bağlanan ön bilye bozulmasından sürekli yanmasına sebep oluyor. Bu sebeple soft starter devresi kurup ani kalkışların önüne geçmeyi hedefliyorum. Bu durumun üstesinden gelmek için sizin başınıza gelen bir öneriniz var mıdır ?
Araştırmama rağmen kaynağa ulaşamadığım diğer konuda soft starter seçimi. 4 kW motor için kaç kW soft starter kullanmalıyım?
Soft starter ayarlamamı nasıl yapmalıyım ?
Ek olarakta motorum üçgen şekilde bağlı, soft starter bağlantısı yaptığımda bunu yıldıza çevirmem gerekir mi ?
Cevaplarınız için teşekkürler.
Hocam motor ilk kalkışta tak diye sarsarak kalkıyor. O yüzden soft starter kullanmanın belki avantajlı olacağını düşündüm. Ama asıl problem dediğiniz gibi konvedyör gerginliği olabilir. Çoğu zaman ayarı bozuluyor.Hocam soft starterı kim önerdi bilmiyorum ama bence hemen atlamayın ön bilye bozulursa soft starterla da bozulur size çözüm üretmez belki süreyi biraz daha uzatır. Sıkıntı redüktördeyse redüktörü yenileyin 4 kw motora direkt yol verebilirsiniz . Boşta çalıştırın gözlemleyin 4kw motor muhtemelen helezon, konveyör, elevatör gibi makinaların makinalardaki ayarsızlık bilyeyi bozuyor olabilir.
Yani sorun devam edecektir ama illa yol verme için bişey kullanayım diyorsanız sürücü kullanın yavaş yavaş kaldırın motorunuzu ama problemi çözmez sadece zaman kazandırır.Hocam motor ilk kalkışta tak diye sarsarak kalkıyor. O yüzden soft starter kullanmanın belki avantajlı olacağını düşündüm. Ama asıl problem dediğiniz gibi konvedyör gerginliği olabilir. Çoğu zaman ayarı bozuluyor.
Motor ve redüktör terazisini de kontrol edin .Merhaba, tesisimde çalışan 4kW motorumun sarımcı ustanın dediğine göre redüktöre bağlanan ön bilye bozulmasından sürekli yanmasına sebep oluyor. Bu sebeple soft starter devresi kurup ani kalkışların önüne geçmeyi hedefliyorum. Bu durumun üstesinden gelmek için sizin başınıza gelen bir öneriniz var mıdır ?
Araştırmama rağmen kaynağa ulaşamadığım diğer konuda soft starter seçimi. 4 kW motor için kaç kW soft starter kullanmalıyım?
Soft starter ayarlamamı nasıl yapmalıyım ?
Ek olarakta motorum üçgen şekilde bağlı, soft starter bağlantısı yaptığımda bunu yıldıza çevirmem gerekir mi ?
Cevaplarınız için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?